Nový trenér hokejistů Vítkovic Vlastimil Wojnar v minulosti trénoval i ve...

Nový trenér hokejistů Vítkovic Vlastimil Wojnar v minulosti trénoval i ve Frýdku-Místku. (20. března 2024) | foto: HC Frýdek-Místek

Hokejisté Vítkovic budou mít od příští sezony nového trenéra. Povede je Wojnar

  • 0
Kouč Vlastimil Wojnar, který aktuálně vede slovenskou Spišskou Novou Ves, se na příští sezonu bude stěhovat domů. Tedy do české extraligy, ve které povede Vítkovice.

„Přestup do Vítkovic se rodil po první repretenzační pauze. Vítkovice byly v krizi, já dostal nabídku. Pátrali, oslovili několik trenérů, mezi nimi jsem byl i já. Tehdy jsem je s díky jsem to odmítl, byli jsme tu v lize první, nechtěl jsem odcházet od rozdělané práce, bylo by to nefér,“ povídal pro JOJ Šport trenér, jenž nyní s týmem Spišské Nové Vsi bojuje v play off nejvyšší slovenské soutěže.

Definitivní ano řekl Vítkovicím na začátku roku. „Po Novém roce, kdy se realizáky tvoří, mě Vítkovice oslovily znovu a to už jsem kývl. Už jen z toho důvodu, že to mám třicet minut od baráku, kde bydlím. Bude návrat po třech letech a celkem se už těším,“ přiznal rodák z Českého Těšína, který v minulosti pracoval především u mládeže v Třinci.

Zkušenosti má ovšem nejen ze slovenské extraligy - dvě sezony strávil v chorvatském Záhřebu a tamní reprezentaci vedl v olympijské kvalifikaci.


Témata: Vítkovice, trenér