Diskuze

Město zaskočilo pětinásobným zvýšením daně pro některé podnikatele

Kojetínská společnost Evila, která se zaměřuje na výrobu textilní galanterie, letos zaplatí městu na dani z nemovitosti do sta tisíc korun. Od Nového roku se bude v tamní průmyslové zóně platit pětinásobně víc.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vedení města tím velmi podpořilo financování komunální opozice. A letos jsou volby. Pokud jsou ti podnikatelé co k čemu, razantně (finančně) podpoří ty, kdo přislíbí, že tu daň zas sníží. Akce - reakce.

0 0
možnosti
JB

Řešení? Přestěhovat firmu (to ovšem taky něco stojí), nebo vydržet do voleb a zastupitelům to "spočítat".

2 0
možnosti
JS

Vypadá to, že si pan podnikatel bude letos muset koupit o jedno auto méně. Třeba mu za to obec udělá k firmě trochu lepší silnici.

1 12
možnosti
PK

Možná si nekoupí žádné, protože Amazon mu přetáhne zaměstnance. Ale zlý český podnikatel bude zlikvidován. Vivat.

6 0
možnosti
MP

Jiste, snizeni dani neznamena, ze nam stat najednou bere mene z nasich penez, ale znamena to, ze nam penize pridava / rozdava. Tahle logika nasich mistnich feudalu me nikdy neprestava udivovat.

Ostatne stejne jako ta logika ze diky snizeni dani z prijmu firmy usetri na mzdach, protoze je nemusi hned zvysovat a tak je o ty usetrene penize stahneme prostrednictvim jinych dani. Jak by se to lisilo od situace, kdy by se s danemi nijak nehybalo a firmy jen zvysily platy? Zamestnancum by nakonec zustalo stejne penez, stat by vybral taky stejne a nemuselo by se s danemi nijak hybat. Ale chapu, ze to by se nedalo tak dobre prodat, protoze takhle "lidem zvysujeme prijem" a pak "zdanime ty zle vykoristovatele, to se zamestnancu vubec netyka."

3 0
možnosti
PG

Pan starosta Kojetina je teda pekny..... osklive kacatko.

8 0
možnosti
DK

Zajímalo by mne, zda je vedení města stejně razantní i v řešení kojetínského problému č.1. A sice chování nepřizpůsobivé menšiny (nebo v Kojetíně už většiny)?

11 1
možnosti
DK

Spokojenost s vedením města mohou podnikatelé vyjádřit hned v příštích volbách.

8 1
možnosti
Foto

Už před nimi. Finanční podporou opozice, pokud ta přislíbí, že tu daň zas sníží.

0 0
možnosti
PD

podpora podnikání...nezávislí kandidáti + ODS

3 1
možnosti
PS

Město si jistě dobře spočítalo, zda na zvýšení daně vydělá i v případě odchodu podnikatelů z města. Doufejme...:-/ Jinak by propad obce na příjmu z daní byl větší než na směšně nízké dani z nemovitosti.

4 0
možnosti
PD

když ti podnikatelé odejdou, kdo tu daň bude platit?

1 2
možnosti
Foto

Dyť to mohli zvyšovat postupně, ne? Tzv. "na vařenou žábu".

2 0
možnosti
PS

Oni ty peníze chtějí hned, ne až za 8 let.

1 0
možnosti