Mladý řidič sedl za volant bmw po pěti vypitých pivech. Jízdu nezvládl a...

Mladý řidič sedl za volant bmw po pěti vypitých pivech. Jízdu nezvládl a skončil na zahradě domu, kde poničil zaparkované auto a narazil do garáže. | foto: Policie ČR

Řidič si dal pět dvanáctek, autem zdemoloval zahradu a narazil do garáže

  • 23
Problémy místo klidných Vánoc bude mít mladý řidič, který se rozhodl na Šumpersku sednout za volant po vypití pěti piv. Jízdu nezvládl a s autem vjel do cizí zahrady, kterou poničil i s garáží.

Pětadvacetiletý muž z Červené Vody nezvládl jízdu v úterý krátce po druhé ráno v obci Svébohov.

„Nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, povětrnostním podmínkám a stavu silnice, s vozem vyjel vlevo mimo ni a poté projel drátěným oplocením do zahrady domu,“ uvedla šumperská policejní mluvčí Ivana Paroulková.

Zde mladík se svým BMW postupně narazil do vzrostlých okrasných tújí, dřevěné palety se zámkovou dlažbou, odstavené Škody Felicia a vrat garáže.

Přivolaní policisté mu při dechové zkoušce naměřili 2,2 promile, při opakovaných zkouškách pak přístroj ukázal hodnoty 1,93 a 2,07 promile.

„Muž uvedl, že před jízdou vypil pět dvanáctistupňových piv. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí mimo jiné trest až tří let vězení,“ shrnula Paroulková.

Celková hodnota škod na obou autech, nabourané garáži, poničené dlažbě a zahradě je předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun.