Diskuze

Nabídka bytů v Olomouckém kraji je rekordní, lidé je berou jako investici

Lidé v Olomouckém kraji nyní kupují byty za hotové peníze jako investici, aby je potom dále pronajímali. Realitní makléře překvapilo, že se tento trh rozjel už začátkem roku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

V clanku se pise: “Pokud popravka vzroste...”... a proc by mela rust? Jsou snad zase k dispozici levne penize nebo lidem zbyva vice penez nez drive nebo lidi veri, ze ceny bytu porostou rychleji nez uroky na sporicim uctu? Nebo je vse presne naopak a poptavky a ceny budou zatim jen dale klesat? At si kazdy odpovi sam...

3 1
možnosti
Foto

Vy vycházíte z toho, že kupec je jen ten, kdo v tom bytě bude pak sám bydlet a potřebuje levné peníze = hypotéku. Pokud by to tak bylo, pak by ceny měly jít dolů a velmi rychlým tempem.

Ale spousta kupců jsou lidé, kteří mají našetřené peníze na účtech, které jim žere inflace a přemýšlí, jak tyto peníze ochránit. Jedna z nejjistějších cest je koupit nemovitost. Nejde ani tak o potenciální zisk z nájemného, ale o to, že pokles cen nemovitostí pravděpodobně nebude tak vysoký jako ta inflace.

Takže teď je jen otázka, kolik je takových lidí a kolik peněz chtějí uložit do nemovitostí. Od toho se bude hodně odvíjet vývoj celého trhu s byty. Aspoň podle mě jako laika.

2 0
možnosti