Řidič kamionu na D1 u Lipníku nad Bečvou návěsem narazil do osobního auta a poté ho vytlačil, což skončilo jeho nárazem do značky. | foto: Policie ČR

Řidič kamionu na D1 návěsem vytlačil auto a ujel, policie hledá svědky

  • 19
Už téměř dva týdny marně pátrají dálniční policisté po kamionu a jeho řidiči, který na dálnici D1 způsobil nehodu s více než šedesátitisícovou škodou a poté z místa ujel. Nyní žádají o pomoc svědky především z řad dalších řidičů.

Srážka návěsové soupravy s osobním autem se odehrála v pátek 12. října deset minut po půl deváté ráno na 298. kilometru dálnice D1 poblíž Lipníku nad Bečvou ve směru z Ostravy na Olomouc. V místě, kdy byl kvůli opravám uzavřen jeden z jízdních pruhů.

„Řidič kamionu jedoucí v pravém jízdním pruhu nerespektoval přechodné vodorovné dopravní značení žluté barvy a přejel do levého pruhu, ve kterém ovšem v tu dobu jel řidič ve Fordu Mondeo,“ popsal krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Po prvotním střetu byl osobní vůz návěsem vytlačen směrem vlevo a výsledkem byl náraz do směrovací desky se světelnou nástavbou, která poškodila kapotu a zpětné zrcátko. Řidič kamionu na místě nehody nezastavil a pokračoval v jízdě,“ dodal mluvčí.

Místo střetu návěsu kamionu s autem na D1.

Policisté se nyní obrátili v rámci vyšetřování i na veřejnost. Lidé, kteří mají k nehodě nebo kamionu a jeho řidiči jakékoliv informace, jim je mohou sdělit osobně na služebně v Kocourovci, na telefonním čísle 974 762 751 nebo prostřednictvím bezplatné linky 158.

V regionu nejde letos na D1 o první případ vytlačení vozu, po kterém viník ujel.

Například v srpnu takovou situaci nahlásili hned dva řidiči, když se terčem manévru stal nejprve poblíž Hranic obytný vůz a o týden později pak jen o pět kilometrů dál skončilo vytlačení dodávky do svodidel jejím převrácením.