Výstavní síň Pasáž v Přerově. Na dlouho poslední výstava tu bude ukončena 27. ledna.

Výstavní síň Pasáž v Přerově. Na dlouho poslední výstava tu bude ukončena 27. ledna. | foto: prerov.eu

Z výstavní síně Pasáž v Přerově zmizí obrazy a nastěhují se tam úředníci

  • 0
Kvůli rekonstrukci budovy na náměstí TGM zmizí výstavní síň Pasáž v Přerově na čas z kulturní mapy města. Nastěhují se do ní úředníci. Až budou jejich kanceláře opravené, galerie se vrátí zpět na své místo.

Výstavní síň Pasáž v Přerově přerušuje svou činnost. „Rozhodnutí zástupců města vyklidit galerii v Kratochvílově ulici souvisí s opravou budovy na náměstí TGM 16, ve které má vzniknout nové sídlo magistrátu,“ popsala mluvčí města Lenka Chalupová.

Přerov koupí budovu Emos, pak z ní za 140 milionů udělá úřednické centrum

„Je nutné dočasně přemístit úředníky a tento prostor je snad jako jediný z městského majetku vyhovující. Galerie se po rekonstrukci opět vrátí do svých původních prostor,“ ujistil primátor Přerova Petr Vrána.

V Pasáži se usídlí odbor zajišťující dopravní agendy, evidenci vozidel, vydávání občanských průkazů, cestovních pasů a řidičských průkazů.

Na novém působišti by měla dočasně pobývat asi dvacítka úředníků. „Kdy budou do Pasáže přemístěni, nebylo ještě rozhodnuto, neboť i tam bude nutno udělat menší úpravy,“ popsala mluvčí.

„Velmi nás mrzí, že bude na skoro tři roky přerušena činnost galerie v Pasáži. Nicméně zastupitelstvo rozhodlo o koupi a rekonstrukci TGM 16. A po dobu, kdy budou probíhat stavební práce, musí magistrát zajistit fungování agend, které tam dosud jsou. A na to potřebujeme bezbariérovou budovu,“ řekl tajemník magistrátu Petr Mlčoch.

Ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček příznivce umění ujistil, že se nadále počítá s pořádáním akcí, na jejichž organizaci se spolupodílela Výstavní síň Pasáž.

„Například Evropský den hudby, Velikonoční zastávky, LandArt či Přerovské dvorky. Finanční prostředky na uskutečnění těchto akcí máme v rozpočtu a nebudou nijak kráceny,“ uvedl ředitel Macíček.