Diskuze

V ničem jsem nijak nepochybil, říká chemik Zbořil na kritiku etické komise

Za absurdní označuje Radek Zbořil z Regionálního centra pokročilých technologií a materiálů šetření Etické komise Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého, která ho zbavila podezření z úmyslné úpravy dat, ale „usvědčila“ z řady jiných etických pochybení. Chtěl se odvolat k univerzitní etické komisi, ale neuspěl. Důvody popsal v odpovědích na otázky MF DNES.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

ony jsou vysoké školy takový stát ve státě a když je děkan, tedy premiér... morálně nedostatečný, tak se to projeví právě takto.

0 0
možnosti
PB

termín a existence etické komise je naprosto zbytečný. jde o obsah. pokud někdo použije k něčemu další zdroje a tím rozšíří poznání, pak je to ku prospěchu. a jestli na to něco vydělá? v první řadě tomu tématu musí rozumět a určitě to nejsou miliardy, takže taky v pohodě. ušetřil bych spíše na etických komisích, jejichž výdělek se tomu možná rovná

0 5
možnosti
JM

J76a85n 96M57a71j20e27r

31. 8. 2020 8:51

- V první řadě tomu tématu musí rozumět

A Zbořil mu rozumí? Co vím, tak je pouze na vědecké články připisován. Tak vznikl elitní vědecký superman, co píše zhruba jeden článek týdně.

- A jestli na to něco vydělá?

Opravdu, Zbořil jako podnikatel moc nevydělá, on hlavě saje granty. Z nich si může přihrát něco do své firmy, protože "sedí na dvou židlích" a tím je ve střetu zájmů. :-)

- jejichž výdělek se tomu možná rovná

Člen etické komise bere 6 000 000 Kč ročně jako Zbořil? Který, podělte se!

1 0
možnosti