Řidička v Prostějově nedala na přechodu přednost matce s dítětem a narazila do kočárku. Dítě naštěstí vyvázlo bez zranění. | foto: Policie ČR

Řidička na přechodu nabourala do kočárku s dítětem, šofér srazil chlapce

  • 17
Nepozornost a nedání přednosti stály za středečními nehodami na přechodech v Prostějově. Na ulici Vápenice starší muž za volantem přehlédl červenou a srazil šestnáctiletého chlapce. Na Svatoplukově ulici řidička nedala přednost chodcům a narazila do kočárku s ročním dítětem.

„V prvním případě přecházeli ve středu ráno dva šestnáctiletí mladíci na ulici Vápenice přechod pro chodce s výstražnými světly. Ve směru od ulice Kostelecká jel ve vozidle Škoda Fabia starší muž. Na semaforu nezastavil na signál ‚stůj‘ a pokračoval v jízdě. Auto srazilo jednoho z přecházejících hochů a lehce ho zranilo,“ popsala prostějovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Chlapce na místě ošetřili zdravotníci a převezli ho do nemocnice na další vyšetření.

Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní, hmotná škoda podle policie nevznikla.

Řidička narazila do kočárku s dítětem

Druhá nehoda se stala ve středu krátce před polednem na ulici Svatoplukova. Ve vozidle Volkswagen jela třiapadesátiletá žena, která na přechodu přehlédla ženu s kočárkem, v němž bylo roční dítě.

„I přes prudké brzdění na poslední chvíli se nepodařilo zabránit kontaktu mezi vozidlem a kočárkem. Díky tomu, že matka držela kočárek pevně, nepřevrátil se na zem a nedošlo ke zranění,“ popsala Zajícová.

Matku s dítětem převezli záchranáři z preventivních důvodů do nemocnice. Požití alkoholu u obou žen bylo vyloučeno dechovými zkouškami. Hmotná škoda byla v tomto případě vyčíslena na tisíc korun. „Obě nehody jsou nadále v šetření,“ doplnila Zajícová.