Diskuze

Na dálnici D1 havarovalo až dvacet aut, zranilo se osm lidí

Až dvě desítky aut podle předběžných informací havarovaly při několika nehodách na dálnici D1 mezi Lipníkem nad Bečvou a Hranicemi na Přerovsku. Podle upřesněných informací záchranné služby se zranilo osm lidí a zasahoval i vrtulník. Provoz na dálnici byl krátce po devatenácté hodině plně obnoven.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MU

No priznam se, ze nemusim byt policista a pricina nehody je uplne jasna...ridici, co to masti hlava nehlava...

2 0
možnosti
PN

Je to docela drastické. Zhlédl jsem záznam a ti co se drželi v pomalejším pruhu, tak bez problému (hlavně kamióny) a problém ubrzdit měli co to valí hlava nehlava v rychlém pruhu, tj. osobní auta.

Na videu je vidět, že po počáteční srážce byl chvíli klid, a pak narazila do havarovaných aut v rychlém sledu další auta.

Zřejmě nějaký shluk aut, co jel spolu.

Mě z toho vyplývá:

1. Snažit se jet mimo shluky aut a vyhýbat se jim.

2. V případě nehody v žádném případě nevylézat ven z auta, což lidi na videu bohužel dělali. Pak tam naráží další auta a je to naprostá hrůza.

1 2
možnosti
ED

Auto není betonový bunkr. V případě nehody opatrně vylézt a rychle za svodidla (krajní, dostatečně dalek za ně). To se snad učí i v autoškole.

0 1
možnosti
Foto

V těch nabouraných osobácích jela nějaká hovada, kromě toho prvního!! Mizerné počasí a oni mají plyn pořád na podlaze!! Neskutečné!! Rv

0 0
možnosti
ED

Ten první byl taky jouda, když se bojí projet kolem autobusu tak nemá co dělat v rychlým pruhu. Že ti ostatní jeli moc rychle je taky pravda.

0 1
možnosti
JF

Pako autobusák a ti matláci v osobákách. Jak nerad kamiony, tak klobouček.

0 1
možnosti
MK

Fascinuje mě ten ma.or v čase 2:21, kdy již po dálnici popojíždí kolona aut, všichni na blikačky a on se tam přiřítí jako pán a málem je tam ještě jednou sejme.

5 0
možnosti
KT

Autobus s vrozenou arogancí ve stylu "Student Agency". Předjíždění kamionů. A pak čeští řidiči homosexuálové, co se musí tulit. ;-D

Nesnáším hrozen rozjetých osobáků, kde nikdo nikoho nepustí a všichni si honí navzájem triko. Nemůžete jet za sebe. Když se něco stane, je to jen buch, buch, buch. A potkávám to neustále. Ona je to nějaká výhoda za jízdy, zařadit se do davu a tvořit skupinku? (Pokud ano, tak mi uniká. A na dálnici skupinky potkávám neustále. Jak když pánové potkali semafor.) ;-)

(Osobáky, co jely sami, to zvládají očividně lépe.)

0 0
možnosti
Foto

Já vidím základní příčinu v jízdě toho autobusu, Vyloženě blokoval levý jízdní pruh a jel jak podělaný. Ten první osobák neměl kam jet. Taky kamioňáci v pravém a středním pruhu, v takovém počasí, to je taky dílo. Že ostatní řidiči jeli rychle, no, byli na dálnici, že ano a ta klouzačka mohla mít třeba jen 300 metrů. Když na tom začnete zkoušet, jak to vypadá tím, že zkoušíte brzdit, to by mohl udělat jen člověk chabý duchem. Optimálně ubrat plyn a snížit rychlost setrvačností. Ale když vidíte, jak je před vámi hradba aut a chcete vyzkoušet brzdění, tak skončíte přesně jako ti tanečníci na ledě, co tam nacvičují s auty obkročák. To jsou mnohdy rady k nezaplacení, co tu čtu, fakt.

1 2
možnosti
ED

on ten autobus najel levou stranou do docela solidního vodního proudu, kdo ví jestli by to v rychlosti ustál

0 1
možnosti
PN

P79a34v28e47l 68N15o23c42a55r

18. 3. 2021 17:22

To je klasická prasečina našich řidičů.

Pro jízdu nejsou ideální podmínky ale pořád musí jet jako prasata.

Nic jiného než hromadná nehoda se nedá očekávat.

0 0
možnosti
LM

L49i51b89o78r 19M35u42s12i92l

18. 3. 2021 10:42

Jedna věc mě zaujala. Téměř všichni kamiony, které jsou tak proklínány, to zvládly bez problémů. Spousta lidí dnes opravdu sází na asistenty a ne na zdraví rozum.

3 0
možnosti
ED

Kamiony jely vpravo, kde bylo poměrně suchu, problém byla hluboká voda v levém a levé části středního pruhu. Mají také jak známo lepší výhled do dálky, za deště obzlvášť.

0 1
možnosti
RV

Vidím tam asi tak sedm řidičů, kteří nepřizpůsobili rychlost stavu vozovky. Těm bych to nechal zaplatit ze "svého".

Pak tam vidím několik nechytrých, kteří si jdou stoupnout ke středovém pásu. Těm bych napařil kurz první pomoci a znovu autoškolu, protože evidentně jsou ještě větší mimoňové než by se na první pohled mohlo zdát.

4 0
možnosti