Při havárii došlo ke střetu motocyklu s policejním vozidlem. Motocyklista...

Při havárii došlo ke střetu motocyklu s policejním vozidlem. Motocyklista utrpěl zranění, se kterými byl transportován do nemocnice. | foto: Policie ČR

Motorkář v Prostějově ujížděl policistům, při havárii narazil do jejich auta

  • 2
Ujíždějícího motorkáře pronásledovali ve čtvrtek odpoledne policisté v Prostějově. Při zběsilé jízdě v ulicích města ohrožoval další motoristy i chodce, nakonec se srazil s policejním vozem.

Mluvčí policie František Kořínek uvedl, že incident se stal ve čtvrtek po třinácté hodině. „Policisté si při hlídkové činnosti všimli podezřele se chovajícího motocyklisty. Ten je zahlédl a ihned razantním a agresivním způsobem ujel,“ popsal mluvčí. 

Hlídka motorkáře pronásledovala ulicemi města a kolem hlavního nádraží až do stejné lokality, odkud vyjížděl. „Výzvy k zastavení motocyklista nerespektoval, naopak se pokusil vysokou rychlostí ujet. Při tom si počínal zvlášť bezohledně a nebezpečně, ohrozil několik dalších účastníků silničního provozu,“ uvedl Kořínek.

Na Joštově náměstí motorkář nezvládl řízení a havaroval. „Při havárii došlo také ke střetu motocyklu s policejním vozidlem. Motocyklista utrpěl zranění, se kterými byl transportován do nemocnice,“ podotkl Kořínek.

Hned na místě policie udělala test na alkohol a drogy, který měl negativní výsledek. Přesné příčiny havárie a okolnosti celého případu nyní vyšetřují kriminalisté. Proč motorkář ujížděl, policie zatím nesdělila.

„V souvislosti s tímto incidentem se obracíme na případné svědky, kteří se 16. července po 13. hodině pohybovali v ulicích Rozhonova, Sokolská, Karlov, Svatoplukova, Přemyslovka, Vrahovická, Janáčkova, Pražská a Joštovo náměstí, nebo přímo na lidi, kteří byli agresivní a nebezpečnou jízdou motocyklisty ohroženi, aby se přihlásili,“ nabádá mluvčí policie.

Lidé mohou zavolat na telefonní číslo 974 781 320 nebo na linku 158.