Snímek z kalendáře studentů olomoucké univerzity, který ve stylu kabaretu...

Snímek z kalendáře studentů olomoucké univerzity, který ve stylu kabaretu nafotili při příležitosti akce Movember. Při ní si tisíce českých mužů v listopadu 2012 nechaly narůst knír jako upozornění na problematiku rakoviny prostaty. | foto: Ivo Kotas

Studenti v kalendáři spojili kníry a kabaret, zisk půjde na onkologii

  • 1
Studenti a studentky olomoucké univerzity se nafocením kalendáře ve stylu kabaretu připojili k akci Movember. V ní tisíce českých mužů pěstěním kníru upozornili na problematiku rakoviny prostaty. Peníze z prodeje kalendářů získá olomoucká onkologie.

"Velice mě nadchla akce Movember v měsíci listopadu, kdy pánové nosí různé druhy knírků, aby vyjádřili, že podporují boj proti rakovině prostaty. I u nás na fakultě jsem pár takových kluků potkal a pak mne napadlo, že by bylo zajímavé to nafotit," říká organizátor focení Jakub Včeliš

Snímky z kalendáře

Dalším studentům se jeho nápad zalíbil a společná spolupráce vyústila v kalendář. Autorem snímků, které ho tvoří, je Ivo Kotas.

"Fotili jsme se v gymnastickém sále za běžného provozu. Proč kabaret? Byly dvě verze. Buď kabaret či Sokol, nakonec jsme odhlasovali kabaret, protože nám přišel vkusný i co se týče tematiky knírku," dodává Včeliš.

Focení se zúčastnilo dvaadvacet studentů a studentek, kalendáře vyšlo čtyři sta kusů. Lidé si ho ve čtvrtek a v pátek mohou koupit v areálu Fakulty tělesné kultury olomoucké Univerzity Palackého a na kolejích v Neředíně. Výtěžek studenti věnují oddělení onkologie Fakultní nemocnice v Olomouci.