Místo na účelové komunikaci na Šumpersku, kde řidič narazil do chodce, přejel...

Místo na účelové komunikaci na Šumpersku, kde řidič narazil do chodce, přejel mu nohu a jel dál. | foto: Policie ČR

Řidič přejel chodci jdoucímu po krajnici nohu, nechal ho v bolestech a ujel

  • 12
Policisté ze Šumperska vyšetřují od pondělí případ ujetí od dopravní nehody, při které projíždějící auto zranilo mladíka jdoucího po okraji silnice, ale řidič jel dál. Nyní požádali o pomoc veřejnost.

Vůz zranil sedmnáctiletého hocha v pondělí ve čtvrt na čtyři odpoledne na úzké silnici mezi Jindřichovem a Pustými Žibřidovicemi.

„Mladík šel při pravém okraji účelové komunikace směrem na Pusté Žibřidovice. Měl v uších sluchátka a poslouchal hudbu, zřejmě proto tak neslyšel blížící se vůz jedoucí stejným směrem. Ten do něj nejprve narazil a poté mu přejel přes nárt levé nohy. Řidič z místa odjel,“ nastínila policejní mluvčí Marie Šafářová.

Mladík podle ní utrpěl bolestivé zranění, se kterým nicméně nejprve došel domů, kde vše popsal své matce. Ta se následně obrátila na policii a syna odvezla do nemocnice.

Policisté nyní hledají případné svědky. „Podle chlapcova vyjádření šlo o vůz značky Lancia zlaté nebo pískové barvy, a to starší typ s hranatou karoserií, který měl tmavá skla v zadních dveřích,“ uvedla Šafářová.

Za volantem seděl podle výpovědi muž ve věku zhruba 50 až 60 let s šedivými vlasy a šedivým plnovousem, vedle nej na sedadle spolujezdce pak podobně stará žena s hnědými delšími vlasy a na jednom ze zadních sedadel další dospělý člověk, kterého však vzhledem k tmavým sklům ve dveřích mladík podrobněji neviděl.

„Jakékoli informace k vozu či jeho řidiči je možné nahlásit na bezplatnou linku 158 nebo na kterékoliv policejní služebně. Žádáme také řidiče a jeho spolucestující, aby přes zmíněnou telefonní linku sami kontaktovali dopravní policisty,“ uzavřela policejní mluvčí.