ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Šestiletá dívka z Jesenicka zemřela po pádu do zarostlé zapomenuté studny

  • 90
Šestiletá dívka nalezená během pátrání ve Zlatých Horách na Jesenicku minulý týden ve středu mrtvá, nezemřela podle policie násilnou smrtí. Spadla do nevyužívané zakryté studně na pozemku domu, o které nevěděli ani jeho majitelé. Řekla to jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Na případu policisté dál pracují, zabývat se budou například případnou zodpovědností.

Policisté začali po holčičce pátrat v úterý v podvečer, pomohli jim nejen hasiči, ale i zhruba dvě stovky místních. Tělo dívenky se našlo ve středu časně ráno.

Policejní mluvčí dnes potvrdila dřívější informaci, že byla nalezena ve studni. Ta se nacházela na zahradě, kde si dívenka hrála a to u plotu s křovím. Byla zakrytá kamenem a dřevěnými deskami, pokrytá byla navíc mechem a trávou. O její existenci neměli povědomí ani samotní majitelé nemovitosti.

„Zahradu, na které byla dívenka naposledy viděna, tvořila souvislá travnatá plocha, okolo plotu byly stromy a náletové křoviny. U plotu s křovím byla později nalezena dlouhodobě neužívaná podúrovňová studna překrytá z části kamenem a dřevěnými deskami, vše pokryté mechem, travou a listím,“ uvedla mluvčí policie Neubauerová.

„Uživatelé nemovitosti nám přes opakované dotazy nepotvrdili výskyt jakékoliv studny či jiných nástrah na pozemku. Noční hodiny navíc velmi ztěžovaly odhalení této dlouhodobě neužívané studny,“ dodala.

,