Hasiči v Bohuslavicích na Šumpersku mají fotografii vandala, který jim posprejoval auto. Na facebooku ho vyzvali, aby se jim sám přihlásil. | foto: SDH Bohuslavice

Vandal počmáral hasičům auto. Zachytila ho kamera, po výzvě se přihlásil

  • 16
Dobrovolní hasiči z Bohuslavic na Šumpersku uspěli s výzvou, aby se jim přihlásil ten, kdo jim posprejoval auto. Na kapotu jejich dodávky namaloval kosočtverce a hanlivé nápisy.

Hasiči dali vandalovi dvoudenní lhůtu, aby se sám přihlásil, jinak chtěli vše oznámit policii.

„Pachatel se k činu sám přihlásil. Po domluvě nebudeme zveřejňovat k tomuto případu žádné podrobnosti. Děkujeme všem za podporu,“ potvrdil Pavel Dostál, starosta SDH Bohuslavice.

Fotky posprejované dodávky hasiči uveřejnili na Facebooku. „Nechápeme toto jednání, kterým pachatel ničí majetek, který využíváme a který se dlouhá léta buduje ve volných chvílích i někdy za cenu vlastních prostředků, pro blaho všech,“ napsal na sociální síť starosta místního sboru.

Vandal netušil, že hasiči mají v místě, kde auto stojí, nainstalovanou fotopast. Muže tak při jeho činu natočily kamery.

„Dáváme ti dva dny na přihlášení a klidnému řešení této nepochopitelné situace,“ vyzval minulý týden pachatele Dostál.

Kdyby se viník sám nepřihlásil, chtěli hasiči případ předat policii.

Hasiči už si na vlastní náklady auto dali do pořádku.

„Auto bylo nejdříve umyto členy sboru, aby nedošlo k většímu poškození. Nicméně barva na něm zanechala viditelné stopy,“ popsal Dostál.

Podle policejní mluvčí Terezy Neubauerové by se její kolegové případem zabývali. „Kdyby hasiči ten případ ohlásili, budeme jej vyšetřovat kvůli poškození cizí věci, kde pachateli hrozí až rok odnětí svobody,“ poznamenala.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz