Osmnáctý ročník bouzovského festivalu uzavře skupina Kabát

Osmnáctý ročník bouzovského festivalu uzavře skupina Kabát | foto: Archiv festivalu Hrady CZ

Festival na Bouzově nabídne Mirai i Kabáty, letos se bude lépe parkovat

  • 1
Skvělé nejen hudební zážitky slibuje předposlední zastávka festivalového seriálu Hrady CZ, jež se uskuteční u Bouzova zítra a v sobotu. Tak hvězdné portfolio kapel a zpěváků ještě nebylo k vidění. Kromě jedinečné nabídky zvučných jmen organizátoři vylepšili i zázemí.

„Na Bouzov se vracíme se dvěma pódii a nejnabitějším programem v historii,“ potvrdil spoluorganizátor festivalu Michal Šesták.

Bouzovskou zastávku, která patří mezi devíti festivalovými víkendy k nejnavštěvovanějším, zahájí tentokrát v pátek v 16 hodin mladý popový zpěvák Sofian Medjmedj.

Žezlo pak převezme osvědčený festivalový písničkář Michal Hrůza, aby se poté na pódium dostal hvězdný slovenský rapper Majk Spirit.

Na louce nedaleko Bouzova se představí i skvělá crossoverová kapela Gaia Mesiah a páteční večer vyvrcholí vystoupením kapely Kryštof a Anny K.

V sobotu to rozbalí skupina Kabát

V sobotu se začíná už hodinu před polednem, kdy se na pódiu ukáže uhrančivá zpěvačka Pam Rabbit, jež si zazpívala i na světovém písňovém finále Eurovize.

Pak následuje opravdová smršť – s alternativním rockem přijíždí Kurtizány z 25. avenue, chybět nebude písničkář Tomáš Klus a crossoverový žánr bude zastoupen skupinou Cocotte Minute. Festivalovou stálicí jsou i slovenští No Name.

Na své si přijdou i příznivci elektronické taneční hudby díky kapele Skyline, pořádný metalový nářez zase nabídnou Dymytry a experimentální pop rock prodchnutý punkovou minulostí přivezou slavné Wanastovi Vjecy s nezapomenutelným Robertem Kodymem.

Sobotní finále je pak stejně excelentní jako to páteční. Skvěle šlapající popovou kapelu Mirai vystřídá dunící rocková stálice Kabát.

Druhé parkoviště má zabránit problémům při deštivém počasí

Novinku připravili organizátoři v zázemí. Návštěvníkům nachystali letos hned dvě parkoviště, čímž reagují na to, že z části svažité louky, na které se běžně parkuje, bývá při nebo po deštích obtížné vyjet.

Proto se část aut přesune na místo na příjezdu od Bouzova-Podolí. Od festivalového areálu je druhé parkoviště sice vzdálené dva kilometry, účastníkům zde však bude zdarma k dispozici kyvadlová doprava.

Vstupenky na oba festivalové dny nyní přijdou v předprodeji na 1 750 korun, na místě lze permanentku koupit za 1 900 korun. Samotný pátek přijde při koupi předem na tisícovku, sobota je o stovku dražší a na místě si návštěvníci za jednodenní lístky připlatí další stokorunu navíc.