(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Zhoršená kvalita vody v Bystřici přerušila dodávky čtyřem obcím Olomoucka

  • 0
Zhruba 1 500 lidí na Olomoucku se ocitlo bez tekoucí pitné vody. Moravská vodárenská přerušila kvůli zhoršené kvalitě dodávku do obcí Domašov nad Bystřicí, Jívová, Horní Loděnice a Hraničné Petrovice. Náhradní zásobování pitnou vodou zajistila přistavenými cisternami.

„Dodávka pitné vody do těchto obcí byla do odvolání přerušena z důvodu zhoršené kvality surové vody v toku Bystřice a její neupravitelnosti na parametry pitné vody,“ řekla mluvčí Moravské vodárenské Markéta Bártová.

Příčinu zhoršené kvality vody společnost Moravská vodárenská nezveřejnila. Zatím podle Bártové nelze odhadnout, jak dlouho bude dodávka do čtyř obcí v severní části Olomoucka trvat.

Moravská vodárenská na Olomoucku, Prostějovsku a Zlínsku zásobuje pitnou vodou více než 400 tisíc obyvatel. Společnost s 460 zaměstnanci provozuje pronajatou vodohospodářskou infrastrukturu na Prostějovsku, Olomoucku a Zlínsku, provozuje také 31 úpraven vody, 158 vodojemů, 25 čistíren odpadních vod a zajišťuje servis pro 2 093 kilometrů vodovodních a 1 198 kilometrů odpadních sítí. Je členem skupiny Veolia Voda.