Snímky z kontroly, při které celníci objevili v autě cestujících mladíků téměř...

Snímky z kontroly, při které celníci objevili v autě cestujících mladíků téměř 300 kusů sušených drobných hub lysohlávek a několik gramů marihuany. | foto: Celní úřad pro Olomoucký kraj

Jedeme z lyží, tvrdili mladíci. V autě měli dózy plné lysohlávek

  • 8
Dózy plné lysohlávek objevili celníci při běžné kontrole auta na Přerovsku. Trojice mladíků, která ve voze jela, vezla kromě halucinogenních hub také marihuanu. Muži tvrdili, že drogy mají pro sebe.

Volkswagen Passat s českou poznávací značkou celníci zastavili na silnici u obce Bělotín. „Čtyřiadvacetiletý řidič a dva spolujezdci ve věku pětadvacet let tvrdili, že jedou z lyží z Jeseníků domů,“ podotýká mluvčí celníků Marie Bortlová.

Zásah celníků

Když její kolegové zkontrolovali vnitřek auta, našli v batohu, sportovní tašce a pod sedačkou spolujezdce různé plechové a umělohmotné dózy s víčkem. Obsahovaly bezmála dvacet gramů sušeného konopí, mikrováhu a 254 kusů drobných sušených hub.

„Osádka vozidla potvrdila, že se jedná o lysohlávky a marihuanu, a to pro jejich osobní potřebu,“ dodává mluvčí.

Mladíkům teď za trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí až pět let za mřížemi anebo peněžitý trest.