Diskuze

Parkoviště na místě bývalé továrny nebude, Brod tam chce oddychovou zónu

Vášnivá diskuze se rozproudila na sociální síti ohledně sanace prostoru po bývalé továrně Exatherm v Železném Brodě na Jablonecku. Fabrika, kde se mimo jiné vyráběly rtuťové teploměry, už je zbouraná. Prázdnou plochu chce město proměnit na veřejnou oddychovou zónu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J70a34n 31K74o71h17l

10. 8. 2018 17:42

Já bych z urbanistického, estetického i lidského hlediska preferoval postupnou dostavbu bloku.. Jedno dvě patra + vkusná úprava okolí. Všichni by byli spokojeni..

0 0
možnosti
ZH

Ono je v podstatě celkem jedno co v prostoru po Exathermu bude, daleko důležitější pro další chod města je něco úplně jiného. V článku si lze přečíst: „Prázdnou plochu chce město proměnit na veřejnou oddychovou zónu“. Město samo o sobě nechce nic. Jde totiž o to, co kdo považuje za město? Zda výhradně volené radniční představitele nebo občanskou společnost která zde žije? Pokud má někdo za to, že "městu" nelze oponovat, či mu navrhovat alternativní nápady, potom je, podle mého názoru, na štíru s transparentností zastupitelské demokracie EU

2 0
možnosti
PS

Pokud "oddychovou zónu" nebude nepřetržitě kontrolovat strážník, dopadne to jako jinde. Lavičky obsadí smažky a příjemci dávek, večer pak ožralá hulákající "mládež".

6 0
možnosti