VIDEO: Auto zůstalo zaklíněné mezi autobusy, při vyprošťování se samo rozjelo

  • 3
Kuriózní dopravní nehoda se stala v úterý večer před vlakovým nádražím v Liberci. Řidička autobusu městské hromadné dopravy narazila do auta před sebou a to následně do linkového autobusu. Při vyprošťování se pak auto samovolně rozjelo a znovu nabouralo do autobusu za sebou. Při nehodě se nikdo nezranil.

K nehodě jednoho osobního vozu a dvou autobusů došlo v úterý kolem deváté hodiny večer na třídě 1. máje ve směru na vlakové nádraží.

Řidička autobusu městské hromadné dopravy narazila ve stoupání do osobního automobilu a ten následně do linkového autobusu před sebou.

„Podle prvotních informací se při nehodě nikdo nezranil,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Kromě policistů byli na místě i hasiči a záchranáři.

Kvůli nehodě nemohly ulicí jezdit tramvaje, a to nejprve ve směru na Hanychov a později i ve směru na terminál Fügnerova.

Dopravní situaci zkomplikoval moment, kdy se auto samovolně rozjelo poté, co od něj zadní autobus vycouval. Auto ujelo několik metrů a narazilo do již odstaveného vozu. Tím zablokovalo tramvajové koleje na druhé straně silnice.

Podle mluvčí Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou Martiny Poršové nehodu způsobila řidička autobusu městské hromadné dopravy.

„Vina byla jednoznačně na straně naší zaměstnankyně. Jednalo se o poslední jízdu do garáží, v autobusu tak nebyl žádný cestující. Řidička si byla své viny vědoma a bylo jí to líto,“ uvedla Poršová.

Nikdo z řidičů před jízdou nepožil alkohol. Další okolnosti nehody teď budou vyšetřovat policisté.