Po novém oválu u ZŠ Broumovská se proběhla i několikanásobná mistryně světa a...

Po novém oválu u ZŠ Broumovská se proběhla i několikanásobná mistryně světa a olympijská medailistka Zuzana Hejnová. | foto: Město Liberec

Školáci mají v Liberci dvě nová hřiště, vyzkoušela je i Zuzana Hejnová

  • 0
Dvě zbrusu nová a moderně zrekonstruovaná sportoviště předalo město Liberec do užívání žákům ze základních škol Kaplického a Broumovská. Obě plochy mají sloužit primárně pro tělovýchovné aktivity školáků, používat je budou rovněž sportovní kluby, spolky, ale i veřejnost.

Během slavnostního křtu si nový běžecký ovál u ZŠ Broumovská vyzkoušela kromě školáků i několikanásobná mistryně světa a olympijská medailistka Zuzana Hejnová.

Radnice do nových sportovišť, herních prvků, zázemí a úprav investovala celkem přes 32 milionů korun. Modernizace sportoviště u Základní školy Kaplického v Doubí stála skoro 12 milionů korun.

Největší prostor na něm zabírá nové univerzální hřiště pro míčové hry o rozměrech 36× 20 metrů s umělým polyuretanovým povrchem. Na sportovišti jsou však i sektory pro atletické disciplíny a další sporty.

„V areálu mají sportovci k dispozici dráhu a doskočiště pro skoky do dálky, prostor pro vrh koulí a také místo pro volnočasové aktivity dětí z prvního stupně základních škol nebo pro předškoláky,“ popsala nové sportoviště mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová.

Děti v Liberci nemají kde pořádně sportovat, stěžují si jejich rodiče

Na sídlišti Broumovská byl původně škvárový atletický ovál, nově má povrch z tartanu. „Na Broumovské je navíc uvnitř oválu nový travnatý povrch. A to včetně zavlažování z místního vrtu,“ uvedl náměstek primátora pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu Petr Židek.

Modernizace tohoto areálu si vyžádala přes 20 milionů korun. Ke sportování tam je k dispozici atletický ovál dlouhý čtvrt kilometru s vnitřním fotbalovým hřištěm, sektorem pro skok daleký, vrh koulí a samostatné streetbalové hřiště. Po opravě je i objekt, ve kterém jsou šatny, sprchy, WC a sklad nářadí.

13. července 2020