Nové prostory hledali městští zastupitelé především pro účely konání konferencí a seminářů. | foto: Město Frýdlant

Z radnice do kina. Frýdlant má moderní sál pro jednání zastupitelů či besedy

  • 0
Delší dobu nevyužívaný prostor v prvním patře frýdlantského kina se proměnil v multimediální sál. Hostit bude přednášky, besedy, jednání zastupitelstva či schůze spolků.

„V rámci rekonstrukce tohoto sálu došlo k obnově elektroinstalace, části osvětlení a nové jsou rozvody vody i otopná tělesa. Pořízeny byly dále vertikální žaluzie a zcela nové je sociální zázemí a také kuchyň,“ vyjmenovala Lenka Vebrová z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant položky opravy, jež přišla městský rozpočet na zhruba tři a půl milionu korun.

Nové prostory hledali městští zastupitelé především pro účely konání konferencí a seminářů, které doteď probíhaly v přetížené zasedací místnosti radnice a velký kinosál pro ně nebyl vhodný.

„Místnost je vybavena novou moderní audiovizuální technikou, je tu tedy možné dělat například i videokonference. My sál budeme využívat třeba k jednání zastupitelstva města, čemuž jsou uzpůsobeny i stoly v místnosti a datové a elektrické přípojky,“ zmínil starosta Frýdlantu Dan Ramzer další možnosti využití.

Sál je díky vlastnímu vchodu z ulice, sociálnímu zařízení a kuchyni zcela nezávislý na provozu místního kina. Využívat se začne v prvním čtvrtletí tohoto roku.

Frýdlant je oblíbeným cílem turistů, kteří zamíří na sever Čech. Vyhledáván bývá nejen kvůli blízkosti Jizerských hor, ale i řadě památek. Tou největší, dokonce národní kulturní, je zdejší hrad a zámek. Ten si zamilovali i filmaři. Před třemi letu tu natáčel štědrovečerní pohádku Karel Janák.

28. května 2021