Diskuze

Kandidatura na město kultury stála přes tři miliony, Liberec práci nezahodí

Měla to být šance, jak Liberec přetavit do kulturně vyspělého města, nalákat sem víc turistů, pomoci místní ekonomice i rozvoji celého regionu. Úsilí získat pro Liberec titul Evropské hlavní město kultury pro rok 2028 ale nevyšlo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Osobně jsem držel palce tomuto projektu. Ivanovi, který to inicioval za Liberec. Je to škoda, ale vážím si slov, která náměstek pronesl, že materiály budou dále využívány a peníze, které to stálo nepřijdou tedy vniveč. Je pravdou, že dluh se musí hradit, ale kultura by neměla být na okraji a nazývána zbytnou. Kultura je naší minulou historií, současností a budoucností. Bez kultury nemůže být rozkvět společnosti. Bez kultury může být pouze hloupé harašení zbraněmi. Když hovoří zbraně, mlčí múzy. Múzy musí být slyšet více a více, aby válečné vřavy navždy upadly v zapomnění. Panu Langrovi upřímný dík.

2 0
možnosti
DJ

D82a19v25i25d 49J71e35c25h

17. 10. 2022 14:19

Ono by to chtělo začít jinak aby město bylo celkově kulturnější. Třeba úklidem, nejen kolem radnice, ale celého města a především vyřešením problémů s bezdomovci, opilci a podobnými individui, která zamořují parky a volné plochy, kde pijí alkohol, dělají nepořádek, hluk a vykovávají potřebu na veřejnosti. Až toto město spolehlivě vyřeší tak bude i "uživatelsky příjemnější".;-)

2 1
možnosti
VM

Já bych tedy, být vámi, začal s tím úklidem sám od sebe :-P, ostatně "kdo z vás je bez hříchu, ať první hodí kamenem"...

0 0
možnosti
Foto

P65e57t63r 30Č26i19h87á13k

17. 10. 2022 13:37

Jsem rád že Liberec nevyhrál. Na projekty by se spěchalo a rozpočty napnutý. Ať Liberec splatí dluhy po mistrovství světa a pak si můžeme vymýšlet. Jinak v projektech typu oprava Kulturaku v lidových sadech bude fajn

0 0
možnosti