Diskuze

Zemřel karikaturista Jean-Jacques Sempé, tvůrce Malého Mikuláše

Ve věku 89 let zemřel francouzský výtvarník, kreslíř a karikaturista Jean-Jacques Sempé, známý svými ilustracemi série knih o dobrodružstvích malého Mikuláše. „Výtvarník Jean-Jacques Sempé zemřel pokojně ve svém letním sídle, obklopen manželkou a blízkými přáteli,“ uvedl jeho životopisec a přítel Marc Lecarpentier.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BG

To mě moc mrzí. Měli jsme dvě vydání Mikulášových patálií, to první ve staré vazbě už nevydrželo. A film jsem viděl taky a byl bezvadný.

Ať odpočívá v pokoji.

0 0
možnosti
PH

P70e43t11r 95H89r69a11b54á81k

12. 8. 2022 11:24

Parádní kresby a karikatury. Velký umělec odešel, který dokázal pobavit hodně dětí, odešel.

1 0
možnosti
JM

Ani se neodvážím podívat na hraný film - tohle mám výhradně spojené s knihou zvláštního formátu (doslova i obrazně), text a kresby se tak výjimečně doplňovaly, že jsou pro mě nerozdělitelné. A narozdíl od lidí nesmrtelné.

1 0
možnosti
DO

U Horácova stolu se taky brečelo a Pankrácova maminka řekla nahlas Pankrácovu taínkovi, že to byl pitomý nápad, jezdit na prázdiny někam, kde v jednom kuse prší, a Pankrácův tatínek začal křičet, že to nebyl jeho nápad a že poslední vlastní nápad, který v životě měl, byl oženit se....úžasné kresby, R.I.P. VVV

5 0
možnosti
AV

Vzpomnel jsem si na pocatek devadesatek a chvili, kdy se mi do ruky dostal prvni Pif.

1 0
možnosti
JB

Mikuláš není pro děti vůbec těžký. Chápal jsem ho v sedmi letech a pochopili ho i moji synové. Krásné čtení a krásné vzpomínky na dětství

1 0
možnosti
MK

Mikuláš, Albín, Augustýn, Fridolín, Celestýn, Vendelín, Kryšpín, Jáchym, Lojzička. Další už z hlavy nedám...

0 0
možnosti
MN

Zrovna předevčírem jsem si vzpomněl na ten vtip o dvou hluchých rybářích.

"Kam jdeš, na ryby?"

"Né, jdu na ryby."

"Jo ták. Já myslel, že jdeš na ryby."

0 0
možnosti
Foto

Zrovna jsme začali Mikuláše číst s šesti letým synem. Na zkoušku jsem koupila jednu knihu a tak se mu líbila, že jsem musela koupit další 3 co v levných knihách měli. Strašně se u toho baví a tříleté dceři se zase líbí obrázky. Upřímně ani jsem nevěděla, že pan Sempé je (byl) stále živ. Tak tedy díky pane Sempé a odpočívejte v pokoji. Další generaci čtenářů je jistá.

6 0
možnosti
JH

"Jmenuju se Hektor Cumel. A vy?"

"My ne."

15 0
možnosti