Titanic - záběr z filmu

Titanic - záběr z filmu | foto: Profimedia.cz

Naloďte se na Titanic s vlastním palubním lístkem

  • 1
Velkolepá výstava artefaktů z lodi Titanic se po úspěšné brněnské zastávce přesune do Prahy. Ve Velkém sále Lucerny bude otevřena od 5. června a návštěvníkům předvede na tři stovky předmětů vylovených ze dna oceánu.

Výstava bude otevřena denně od 10 do 20 hodin, vstupenky budou v předprodeji od 2. června v síti Ticketpro. "Lístky na všední dny budou stát 280 korun, o svátcích a víkendech budou za 330 korun. Děti a skupiny mohou využít slev," řekl za pořadatele ze společnosti Live Nation Petr Novák.

Historická záchranná vesta z Titanicu.Návštěvníci při vstupu uvidí zvon, kterým se ohlásil poplach krátce před ztroskotáním. Místo vstupenek dostanou palubní lístek se jménem existujícího pasažéra, který lodí v roce 1912 cestoval. Na konci procházky výstavou se dozvědí, zda se jejich "hrdina" zachránil, či nikoli.

"Výstava je rozdělená do několika bloků. První z nich na řadě fotografií mapuje konstrukční plány a poté i stavbu lodi, další připomíná vyplutí a ta hlavní samozřejmě samotnou katastrofu, Nechybí ani část, která mapuje následný podmořský průzkum místa potopení," láká Novák.

popisek OBRAZEM:  výstava Titanic
artefakty ze dna oceánu

Kromě kajut I. a III. třídy si lidé mohou prohlédnout věci denní potřeby, které moře spolklo - prstýnky, kartáče na vlasy, hřebeny, svítidla, ale i porcelánový servis, z nějž pasažéři jedli. Výstavu už vidělo více než 17 milionů lidí po celém světě.