Diskuze

Muzeum oželelo ukradené Munchovy obrazy

Po roce, který právě dnes uplynul od jejich krádeže, se norské Munchovo muzeum v Oslu už rezignovaně smířilo s jejich definitivní ztrátou. Útěchou mu při tom je obnovený příliv návštěvníků, který zaznamenává od svého červnového znovuotevření.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bajeasar

22. 8. 2005 15:28
Pojištění
Citace: Mistrovská díla norského malíře Edvarda Muncha Křik a Madonna, která z muzea v Oslu ukradli neznámí pachatelé, nebyla pojištěna. "Obrazy byly pojištěny proti požáru a proti poškození vodou, nikoli však proti krádeži," řekl ředitel oselské pojišťovny Forsikring John Öyaas. "Šlo o nenahraditelná díla, proto nemělo smysl je proti krádeži pojišťovat," dodal. Protože oba obrazy jsou dosti známé, někteří experti vyjádřili názor, že je nelze prodat a že lupiči možná mají v úmyslu vydírat pojišťovací společnosti.
0 0
možnosti

Bajeasar

22. 8. 2005 13:23
Křik nebo Výkřik?
Já jsem se tedy zatím setkával s tím druhým názvem. A vzhledm k tomu, že obraz je o úzkosti, tak se myslím hodí skutečně víc "Výkřik".
0 0
možnosti

Dalekolekora

22. 8. 2005 13:41
Re: Křik nebo Výkřik?
Jak je dlouhodobě vidět, v redakci iDnes nejsou pouze diletanti na češtinu, ale snad na všechno. Jestli se redaktoru "ton" nelíbí název Výkřik a nahradí ho pro sebe přijatelným názvem Křik, je to dokladem naprosého ignorantství. V tomto článku je odkaz na předchozí články s tímto tématem, kdyby "ton" vycházel z nich, nemusel se takto ztrapnit...
0 0
možnosti