Diskuze

Rozšířená realita bude brzy běžnou součástí života, míní umělec Jan Kaláb

Od čtvrtka do neděle pražské ulice rozsvítí Signal Festival. Novinek má pro letošní ročník hned několik – tou nejvýraznější je rozšíření programu do tzv. augmentované reality (AR). Některá díla budou k vidění pouze prostřednictvím chytrého telefonu a příslušné aplikace. Jedním z umělců, kteří se rozhodli pro Signal v AR tvořit, je malíř Jan Kaláb.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DO

D17a16v25i15d 23O70n16d52r12a

14. 10. 2021 23:57

Problém tohodle světa je přemíra techniky, ne její nedostatek. Takže teď ještě budeme nosit brýle pro jinou realitu? Proboha proč? Tenhle svět je super, nepotřebuju jinej z jedniček a nul

0 0
možnosti
PZ

V roce 1996 byl uveden film Skandální odhalení, ve kterém firma vyrábí příslušenství pro virtuální realitu. Ani za 25 let se z toho nestal nějaký mainstream. Před deseti lety všichni výrobci televizí se předháněli v tom kdo má ve svém zařízení 3D. V kolika zařízeních, které se prodávají to je dnes? Před sedmi lety vyrukoval Google s virtuálními prohlídkami firem. Také se z toho nestal mainstream. Teď je moderní mluvit o rozšířené realitě, kdy se z toho stane mainstream? Skoro to vypadá, že ať se výrobci snaží sebevíc, lidi stále zajímá více ta přirozená realita.

2 0
možnosti