Diskuze

O závistivcích, nabídkách k sňatku a ústecké helmě. Devadesátník Páral vzpomíná

Ve svém vrcholném období patřil k nejčtenějším autorům, na jeho knížky se stávaly fronty. Nyní je Vladimíru Páralovi devadesát. Stále nebývale vitální muž má ve svém druhém domově v Mariánských Lázních radost z každého dne.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EG

Kromě knihy Mladý muž a bílá velryba, kterou jsem četla víckrát, se mi líbí i Válka s mnohozvířetem, což je scifi o tom, jak lidé mají žít ekologicky, ale jak přitom stále chtějí luxus, vše propletené opět láskami a vztahy a Muka obraznosti, s šikovným zobrazením socialistických nešvarů v pracovním procesu a opět vztahy a láska, oboje taky čtivé. Pan Párala uznávám, jeho hlavní přínos vidím v jeho originálním pohledu na svět a vztahy hlavně v skomírajícím socialismu a i jeho zaujetí pro svět chemiků, který málokdo znal a on ho dokázal krásně přiblížit.

0 0
možnosti
RM

R70i91c79h26a57r11d 68M75a44y

12. 8. 2022 12:56

Mně se líbilo Pokušení A-ZZ, ale i další co jsem četl (i ten Mladý muž ...)

1 0
možnosti
PA

Katapult byla moje první Páralova kniha, pak jsem četl i další. A myslím, že i filmová zpracování se celkem povedla. Mladý muž a bílá velryba je výborný film i Muka obraznosti stojí za to. Škoda, že to televize moc neopakují.

3 0
možnosti
PH

Dobrá knížka byla Země žen, i když musím říct, že ve vzpomínkách na tuhle knihu mám nejvíc pasáže týkající se aut ;)

1 0
možnosti