Diskuze

RECENZE: Aleš Brichta ve svých pamětech vypouští žluč a okopává kotníky

Bývalý frontman kapely Arakain Aleš Brichta si v knižní autobiografii Ztráty a nálezy vyřizuje účty s bývalými spoluhráči z kapely, bývalým manažerem a také s kritikem „Rejžákem“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Knížku jsem četl na Vánoce a docela jsem se dobře bavil. Naopak mi přišlo, že Brichta je celkem smířený a spíš než házení špíny (myslím hlavně období konce Arakainu) je v tom jistá lítost nebo povzdychnutí. Když to srovnám s tím, co tenkrát poskytl za rozhovor Sparku, to už je nebe a dudy. A že se obul do zneuznaného kritika, který svou politickou funkci používal k tomu, aby škodil kapelám, které úplně nešly režimu na ruku? Nenechte se vysmát, pane kritiku, vy byste to přešel se stoickým klidem? Sotva. Nehledě k tomu, že je třeba si takové lidi připomínat, pomalu přichází doba, kdy znovu budou takové kulturní komise. Už to začíná. Abych to shrnul. Tahle knížka není žádná bomba, že bych z toho padnul na zadek. Rozhodně však nenudila a nevzbudila ve mně hnus, odpor a vztek, jako v autorovi recenze. Naopak, jsem rád, že jsem si ji pořídil

2 0
možnosti

Bývalý výborný zpěvák, současný trapný důchodce.

0 2
možnosti
Foto

Brichta je už jen trapák, ní víc.

2 3
možnosti

... a navíc fotbalista. Pamatuju ho na Hanspaulce hrát v džínách a slunečních brýlích :)

0 0
možnosti
Foto

Ty brejle máji svůj důvod. Takže to zrovna k smíchu není.

1 0
možnosti

Ano, také mi chybí pohled z druhé strany. Čekal jsem nějakou reakci že strany Arakainu, potažmo Jirky Urbana. Nedávný odchod Zdeňka Kuba po tolika letech působení staví Brichtovy názory do jiného světla.. Brichtova muzika a hlavně texty byly výborné jak v Arakainu, tak na sólové dráze.

4 0
možnosti
Foto

Každý člověk, ať si poslouchá to, co se mu líbí! Každý má rád, to své. R^

0 0
možnosti

Dalsi dukaz, ze rocker musi exnout predcasne v 27 letech

1 3
možnosti

J64á85n 32H74a61n51z76l

31. 1. 2022 18:46

Nuz Ales pisal super texty, len neviem, co sa to s nim za tie roky porobilo. Kniha si najde citatelov, aj tych metalu nefandiacich. Ono drby a negativna energia stale vedia predat...vsetko. Mal sa venovat tomu, co vie. Uz roky nevydal nic poriadne a tej zahorklosti sa necudujem...

2 2
možnosti
Foto

No jo český metal. Ostatně ani ve světovém měřítku toho není mnoho co by za něco stálo. Česká hudba má tendenci si bohužel vybírat to nejhorší z každého proudu a metal nevyjímaje. Heavy byl a je celkem metalový odpad, bohužel u nás se uplatnil asi nejvíc. A protagonisté ostatních proudů nestojí moc za řeč. Brichta byl vždycky divnej pavouk.

1 12
možnosti

Víceméně souhlas. Ale důležité (aspoň pro mě) je co sám posloucháte, aby to prohlášení mělo nějakou hodnotu.

1 0
možnosti

Aleš s Arakainem - pecka, na kterou nedám dopustit.

Bohužel poslední dobou to jde s Alešem ve všech směrech docela z kopce. :-/Škoda...

8 1
možnosti