Zvíře jménem Podzim

Zvíře jménem Podzim | foto: stránky kapely

VIDEO: Kapela Zvíře jménem Podzim má nový klip a loučí se

  • 4
Sdružení Zvíře jménem Podzim, které kolem sebe soustředil Jakub König, známý též jako písničkář Kittchen, vydá v sobotu 21. září nové album Září. Uvozuje ho klipem k písničce Psí sny.

K nadcházejícímu podzimnímu času se podobně křehká a snivá píseň hodí dokonale. Minimalisticky laděná skladba Psí sny je doprovozena podobně melancholicky laděným černobílým videoklipem, který natočil režisér Jan Chramosta. 

Zvíře jménem Podzim debutovali v roce 2017 bezejmenným albem, u něhož mělo původně zůstat. Ještě tak maximálně pár koncertů a pak König hodlal tento projekt, v němž kromě něj účinkují například zpěvačka a klavíristka Marie Kieslowski, bubeník a producent Tomáš Neuwerth, violoncellistka a zpěvačka Terezie Kovalová a mnozí další, ukončit. 

Nadšené ohlasy na koncerty ale Königa a spol. přiměly pokračovat a natočit další desku. Ta už ale bohužel bude opravdu tečkou za tímto svébytným tělesem. „Tahle obrovitánská věc se nedá tahat donekonečna a musí včas skončit,“ prohlásil „prvotní hybatel“ Zvířete Jakub König. Nebude to tedy ze dne na den, ještě zhruba rok bude Zvíře jménem Podzim fungovat, koncertovat a 1. listopadu desku pokřtí v pražském Paláci Akropolis.