Vladimír Hron

Vladimír Hron | foto: Universal

Vladimír Hron poprvé zpívá vlastní písně

  • 17
Vlastní autorské album si populární televizní moderátor Vladimír Hron vysnil už před patnácti lety. Desku, na níž se představuje coby textař až skladatel, nakonec vydal až letos pod názvem Zpívám. Server iDNES nabízí ukázky ze všech dvanácti písní.

Ukázky z CD Zpívám najdete ZDE

Vladimír Hron není žádným nováčkem. Věhlas si vysloužil písničkovými pořady Jsou hvězdy, které nehasnou a Hvězdy letí do století, v němž za pomocí hostů a převleků představoval hity druhé poloviny 20. století.

Písničky z prvně jmenovaného pořadu vyšly na třech kompilacích, z nichž ta poslední - Dueta z roku 2003 - už se objevila pod jménem samotného Hrona. Byla čas na autorskou desku.

K práci na albu Zpívám, pojmenováném po titulní písni, kterou také hrají rádia coby pilotní singl, Hron pozval producenta Daniela Hádla. "Půlroční spolupráce na desce byla fantastická," pochvaluje si.

Společně s dalšími přizvanými profesionálními muzikanty (Peter Binder - kytary, Tomáš Brožek - bicí, Jiří Březík a Jana Zenahlíková - sbory) dal Hron dohromady dvanáct převážně popových písní.

"Je to pop pro náročnějšího posluchače," míní zpěvák, který na albu otextoval všechny skladby. Dvě také sám složil, zbytek jsou méně známé písně od různých autorů, jako jsou Tiziano Ferro, R. Riefoli či Hronův oblíbenec Miguel Bose.

V šuplíku má zpěvák už písničky pro další desku, která by mohla být klidně rocková. "Poslouchám široký záběr muziky od Mozarta po Sinatru a Gotta. Teď naposledy jsem si koupil třeba AC/DC nebo Tears For Fears," říká Hron.

Bigbítovou vlaštovku v podobě písně Náhodou vložil už na nové album. "Je to test, jak lidé přijmou mou případnou rockovou tvář," podotkl zpěvák, který plánuje k desce i koncertní open-air turné, ale až příští léto.

"Chceme, aby si lidé album našli a písničky zažili. Navíc na koncertech chce nabídnout, co zde není zvykat - opravdovou show, divadlo na kolech s projekcemi a pyrotechnikou. Chci lidi bavit," plánuje Vladimír Hron.