David Stypka při natáčení klipu k písni Kříž

David Stypka při natáčení klipu k písni Kříž | foto: IS produkce

VIDEO: Úsměvy smutných mužů doprovází do kin David Stypka a jeho Kříž

  • 2
Český film Úsměvy smutných mužů, který natočil Dan Svátek podle stejnojmenného knižního bestselleru Josefa Formánka, doprovodí do kin videoklip k písní Kříž od Davida Stypky, aktuálního držitele ceny Anděl za Nejlepšího interpreta roku. Na iDNES.cz jej uvádíme v premiéře.

Skladba Kříž pochází ze Stypkova alba Neboj a objeví se i v samotném filmu. V tragikomedii „o alkoholu, vůli a vesmíru“ se v hlavních rolích představí David Švehlík, Jaroslav Dušek, Ondřej Malý, Jaroslav Plesl nebo Simona Babčáková. Hlavní hrdina vypráví příběh svůj i dalších mužů z protialkoholní léčebny, kteří se přes dno láhve dostali na samotné dno života. Jako by tím zároveň naplnili i obsah Stypkovy písně.

„Když jsem viděl ve zlínském studiu první hrubý střih filmu, měl jsem husí kůži. Ještě dlouho potom jsem nemohl dostat ten příběh z hlavy. Důležité je to, že film a písnička spolu neuvěřitelně rezonují, jedno prohlubuje a rozvádí druhé. Už se s kapelou moc těšíme do kina,“ říká sám David Stypka.

Klip se točil ve Zlíně i se Stypkovou kapelou Bandjeez. Pod hlavičkou IS produkce, jednoho z koproducentů filmu, se režie ujal Drahoslav Lysák.