U2 vyrazí na turné v březnu

  • 2
Novou desku How To Dismantle An Atomic Bomb (Jak rozmontovat atomovou bombu), kterou irská kapela U2 vydá 22. listopadu, podpoří masivní světové turné. Americký týdeník Billboard uvedl, že Bono & spol. odehrají úvodních 35 koncertů ve Spojených státech.

Turné, které má odstartovat 1. března, se pak přesune do Evropy, kde U2 plánují dalších přibližně 30 vystoupení. Praha, kde již U2 vystupovali v rámci staršího turné PopMart, bude jistě jedním z horkých zájemců o koncert irské čtveřice.

Ta se pak z Evropy vrátí do Spojených států na dalších 35 vystoupení a nechce z turné vynechat ani Japonsko a Austrálii. Jako možné předkapely jsou v tisku uváděny formace Snow Patrol a Scissor Sisters.

Kapela už si připravuje v Americe půdu. Singl s písní Vertigo vede hitparádu rockových písní, zatímco ve Velké Británii se dostal do čela popového žebříčku. Všichni fanoušci nedočkavě čekají na nové album. V Evropě se dokonce začaly prodávat lístky.

Předchozí turné, které startovalo v roce 2001 a jež mělo 106 koncertních zastávek, vyneslo skupině podle týdeníku Billboard 104 milionů dolarů.