Dark Lord, mozek projektu SNTS | foto: facebook umělce

RECENZE: Voldemort dupe po zbytcích lidskosti. Projekt SNTS vydal album

  • 0
Francouzský elektronický projekt SNTS je zahalený tajemstvím. Stojí za ním člověk v kápi a masce, připomínající Smrtijeda nebo rovnou samotného Lorda Voldemorta z Harryho Pottera.

Však se mu taky říká Dark Lord, což je, jak potterofilové vědí, anglický originál českého ekvivalentu Pán zla.

Tudíž hudba SNTS není žádná selanka. Jde o čisté industriální techno, kde prim hrají nekompromisně bušící rytmická kladiva, za doprovodu rozličných skřípavých a nervy drásajících kovových zvuků. Je to silně znepokojivá deska, ostatně o jejím konceptu nejlépe vypovídá název The Unfinished Fight Against Humanity. Je to pouliční vzpoura, o jejímž výsledku je dopředu jasno.

Člověk nemá sebemenší šanci, je semletý nelidsky šlapajícím soukolím beatů a radioaktivního mraku zvěstujícího brzkou zkázu. Patronovo zaklínadlo tu není nic platné, zde temná strana už dávno vyhrála.

Přesto je to nakažlivá deska. Nekompromisně a autoritativně si vyžaduje pozornost. Máte chuť nořit se do ní a prozkoumávat jednotlivé vrstvy, kterých je tu mnoho a vyvstávají s opakovanými poslechy.

The Unfinished Fight Against Humanity

90 %

SNTS

Ta hudba kouše, žhne. Skladba Temporary Pleasure je dokonalý ekvivalent hadího uštknutí – útočí na cosi mimosmyslového, infikuje mozek dosud nepoznanými pocity. Je to droga, kybernetický šváb pohozený v blátivé louži, memento časů, které teprve přijdou. Strach, rozostřená paranoia a euforie v jednom zazipovaném souboru.