Skupině Nocadeň už slova nic neříkají

Mucha, Miska s mliekom či Žiarovka, to jsou nové písně z nového alba slovenské kapely Nocadeň, které nese název Slová už nevravia nič. Skupina od počátku svého působení v roce 1997 slaví úspěchy nejen na Slovensku, ale také v Polsku a České republice. Jmenujme kupříkladu 2. místo v kategorii objev roku v hlasování čtenářů časopisu Maxi Super či dvě nominace Hudební akademie za rok 2000 v kategoriích objev roku a skladba roku.

První zkoušku skupina Nocadeň absolvovala v mateřské školce na o 1. vánočním svátku 1997. Už v lednu zahráli naživo jednu píseň v Hudební aréně. V srpnu nahráli své první demo se skladbami Letíš-padáš, Steny a Kolty. Na konci roku pak natočili první singl Áno-nie.

Nocadeň
Slová už nevravia nič

1 Slová už nevravia nič
2 Stereo
3 Chvíĺu
4 Zamatový jazyk
5 Mucha
6 Miska s mliekom
7 Šĺahá plameň (z rýchlych áut)
8 Prvý druhý tretí
9 Taxík
10 Žiarovka
O rok později už natáčeli své první album. Vyšlo v březnu 2000 a provází ho singl Steny, který se vyšplhal v žebříčku hranosti na 5. místo. Společně s písní byl natočen i videoklip. Steny zabodovaly nejen v rozhlasových, ale i v televizních hitparádách, několikrát si odnesly 1. místo.

V březnu pak vyšlo debutové album v Polsku, takže Nocadeň se stali první slovensky zpívající kapelou, jejíž deska vyšla v zahraničí, když nepočítáme Českou republiku.

Slovenská hudební skupina Nocadeň.

Slovenská kapela Nocadeň.

Slovenská kapela Nocadeň.