Diskuze

RECENZE: Za bláznovstvím „napojeného“ Tomáše Kluse stojí dobré písně

Čtvrtá Klusova deska by se ani nemusela jmenovat Proměnamě, aby z ní posluchač pochopil, že písničkář prochází důležitým vývojem. Za svou touhu šířit dobro a "dovést svět k proměně", sklidil přirovnání k bláznům, snílkům i new age pomatencům. Na desce však jeho myšlenky nevytrhané z kontextu tvoří poměrně srozumitelný celek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

J66a55n 28U21l62r11i79c33h

27. 3. 2014 14:44

Tomáš Klus je sice nadaný textař, ale hudbní stránka jeho písní je vesměs nenápaditá, stereotypní a nudná. Jeho tvorba jako celek je pak totálně prvoplánová a banální. Mám moc rád jeho první a největší hit Nina. V rádiu si jej vždy znovu dojatě poslechnu s pocity dívky z textu. :-) Krásná hudba, perfektní verše. Přesto, přátelé, uznejte, je to brutální kýč. Tak podbízivý, až se člověk za autora rdí. Kromě Niny má Klus ještě dvě poměrně dobré písně, a to Pocity a Napojen. Obě příjemné, ale platí o nich totéž co o Nině. Hudba všech jeho ostatních písní je odpad. Na rozdíl od textů. Na novém albu je fakticky jediná poslouchatelná píseň, a to ta již zmíněná pilotní. Desku si nekupujte. Tedy pokud nejste právě pubertální dívkou zamilovanou do Tomáše, které se líbí cokoli, hlavně když to je od jejího idolu. P.S.: Tomáš promine, ale "píseň" 'Za co, pane bože, za co' je jedna z nejhnusnějších odrhovaček, jaké jsem kdy slyšel.

2 1
možnosti
JU

J69a72n 60U77l50r53i38c28h

28. 3. 2014 13:15

Vzpomněl jsem si na ještě jednu Tomášovu hezkou píseň - "Ledaco". Za tu děkuji. Zařadil jsem ji na svůj seznam vánočních koled.

0 0
možnosti
JL

TK je fenomén dneška.. Vrátil do hudby něco z Lutky, Nose, Vaita, Kryla, Nohavici, Plíhala a je to jeho .. Ne, že bych si koupil nebo spíše stáhnul jeho album, ale.. Na jeho "odrhovačky" jde tancovat ve čtyři ráno na boulig-disko po 10-20 panácích.. Jeho vystoupení na festivalu si lze užít bez nudy i trávy .. no GIN Befuter je dobrý základ v každém případě.. Je hravý a hraje si a já mu to hraní si věřím.., že si tím vydělává, je jen třešnička na dortu..

Jen dvakrát za posledních dost let jsem se díval v tv na nějakou soutěž ve zpěvu : moderátorky Áňa a Tatiána nejsou překonatelné nikdy a nikým a Tomáše s Ewou jsem také vydržel do konce (soutěžícím a hostům jsem občas vypínal zvuk)..

1 0
možnosti
Foto

Je fakt, že jsme bývali písničkářská "velmoc" a Klus je snad prvním výrazným nástupcem těch starých psů, které zmiňujete. Ještě vlastně Radůza ...

1 0
možnosti
KN

K87a88r47e15l 53N77e69č52a29s

24. 3. 2014 21:54

Neupřímné,vágní ,nepřekvapivé .Hudba pro kadeřnice a prodavačky v kosmetice.Příliš se snaží být velmi sympatický a tím se stává velmi protivným. Snaha je hrob písničkáře.;-D

6 5
možnosti
MK

Mimochodem otázka na někoho, kdo se v hudbě trochu vyzná (ne nutně Klusovy fanoušky):

Myslíte si, že Klus je opravdu výhradním autorem celé hudby a hlavně textů? Teď ho nechci urážet, jen mi ta hudba přijde až moc nápaditá a ty texty až moc vymakané, na jednoho člověka. Jako by měl spíš tým, co za jeho tvorbou stojí, byť on má třeba hlavní slovo.

Napadlo mě to hlavně v souvislosti s prvním albem. On za sebou neměl do té doby pozvolný růst jako jiná folkaři, co znám (a že i ti se museli k jakž takž uspokojivým textům trpělivě propsat!!). On tady prostě najednou byl a od začátku chrlil písně, co si notovaly holky i ženský od Aše po Jablunkov. Prostě mi to nepřijde pravděpodobný, že by se to v něm vzalo z ničeho nic.

1 9
možnosti
Foto

Jeho spoluhráč Jiří Kučerovský byl (je ?) šéfem hodně dobré rock/metalové kapely Animé, ale jestli se nějak angažuje v komponování i u Kluse, netuším.

0 0
možnosti
MK

Nesouhlasím naprosto s tím škrtáním!!!! Kluse jsem ještě neslyšel, ale tu samou výtku napsal pan Vedral už o albu Vážná hudba od Prago Union. Pravda, já sám jsem taky některé skladby na něm přeskakoval. Pak jsem ale mluvil s kámošema a ti zase přeskakovali ty moje oblíbené a poslouchali nejradši ty, co jsem nemusel já.

A o to přece jde. Každý si najde tu svojí.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s tím že Tomáš Klus je dobrý zpěvák a má opravdu hezké písničky které se dobře poslouchají já osobně mu fandím.:-)

8 5
možnosti
Foto

Poslech písničky Napojen mi bohatě stačil. Ten Českej slavík byl tehdy velkej omyl.

6 9
možnosti
PV

Tome, radši zpívej a nemluv na veřejnost ;-D

3 2
možnosti

A34d46a10m 78Š84i30š41k14a

24. 3. 2014 15:48

I ten zpěv bych doporučil omezit;-D

3 6
možnosti
PD

Sociální dno našlo konečně SVÉHO pěvce. Hnus!

5 18
možnosti