Harlem Gospel Choir

Harlem Gospel Choir | foto: archiv Harlem Gospel Choir

Proslulý Harlem Gospel Choir potěší hned deset českých měst

  • 0
Jeden z nejslavnějších a nejúspěšnějších gospelových sborů světa se v listopadu vrátí do Česka. Harlem Gospel Choir se představí ve čtrnácti českých a slovenských městech.

Už potřetí se posluchači mohou těšit na strhující hudební zážitek plný originální gospelové energie. Dočkají se diváci v deseti českých a čtyřech slovenských městech.

"Jejich kalendář je nabitý až do roku 2010, proto jsme velmi rádi, že Česko i Slovensko jsou opět součástí jejich God Bless The Children World Tour 2008," řekl Jarda Hainzel z agentury 10:15 Management.

HARLEM GOSPEL CHOIR

Harlem Gospel Choir je jedním z předních gospelových sborů světa. Při svých cestách předávají jeho členové radost z víry skrze svou hudbu a také intenzivně pracují ve fondech pro dětskou charitu.

Sbor založil v roce 1986 Allen Bailey po návštěvě oslavy na počest Martina Luthera Kinga v renovovaném newyorském Cotton Clubu. Soubor vytvořil z nejlepších zpěváků a hudebníků z různých "černých" kostelů v Harlemu.

Od té doby si Harlem Gospel Choir vydobyl renomé světových hvězd špičkového formátu. Důkazem je spolupráce s řadou hudebních hvězd; například s Bonem z U2, Dianou Ross, Avril Lavigne nebo vystoupení s anglickými Gorillaz na výročním předávání amerických hudebních cen Grammy.

Turné Harlem Gospel Choir

1. 11. PRAHA (Kongresové centrum) - 2. 11. BRNO (Janáčkovo divadlo) - 3. 11. OLOMOUC (Regionální centrum) - 4. 11.  OSTRAVA (Dům kultury města Ostravy) - 5. 11. BRNO (Janáčkovo divadlo) - 7. 11. LIBEREC (Dům kultury Liberec) - 8. 11. PLZEŇ (Peklo) - 9. 11. TEPLICE (Krušnohorské divadlo) - 10. 11. HRADEC KRÁLOVÉ (KC Aldis) - 12. 11. KOŠICE (Dom umenia) - 13. 11. PREŠOV (Divadlo J. Záborského) - 14. 11. ŽILINA (Dom umenia Fatra) - 15. 11. BRATISLAVA (PKO) - 16. 11. ZLÍN (Městské divadlo Zlín)