Plain White T's

Plain White T's | foto: archiv

Plain White T´s připlují do Prahy na emo vlně

Chicagská kapela Plain White T´s, která dobyla světová rádia skladbou Hey There Delilah, přijede 19. srpna do Prahy. Současná ikona žánru emo vystoupí ve společenském sále Kongresového centra.

"Vstupenky na stání jsou v prodeji v síti Ticketpro za 550 korun," uvedl Jarda Hainzel z pořadatelské agentury 10:15 Management. Koncert začne ve 20 hodin.

Kapela si světový úspěch poctivě vydřela, zdálo se, že se ho ani nedočká. Pak přišla píseň Hey There Delilah. Pětice zbořila americkou hitparádu downloadů, v Česku rádiovou hitparádu IFPI. Letos byla dvakrát nominována na prestižní cenu Grammy.

Plain White T's - Hey There Delilah

"Věděli jsme, že vzniklo něco, co by se mohlo lidem fakt líbit, a nakonec jsme se nemýlili," poznamenal zpěvák Tom Higgenson, když kapela skladbu zařadila na třetí album.

Slovo nakonec naprosto sedí. Cesta od prvního vydání k prvnímu místu v singlových hitparádách po celém světě totiž trvala dva roky.


Plain White T´s

Členové kapely

Tom Higgenson - zpěv
Dave Tirio - kytara
Mike Retondo - baskytara, zpěv
De’Mar Hamilton - bicí
Tim Lopez - kytara, zpěv

Kapela mezitím vydala ještě jednu desku - Every Second Counts, na jejíž aktuální vydání se písnička pro obrovskou popularitu znovu přilepila.

Píseň pojednává o skutečné dívce Delilah DiCrescenzo, do které se Tom platonicky zamiloval. Ona ho ale nechtěla, protože byla zadaná, a teď za to pyká.