Neřež a Katka Koščová

Neřež a Katka Koščová | foto: archiv kapely

Neřež pokřtí společné album se slovenskou Superstar Katkou Koščovou

  • 0
V pátek 26. dubna vystoupí v pražském Paláci Akropolis skupina Neřež společně s první slovenskou Superstar Katkou Koščovou. Před objektivy televizních kamer zde bude pokřtěno jejich společné album Vlakem na Kolín.

Na programu koncertu budou největší hity Zuzany Navarové, Nerez, Neřež i Katky Koščové. Hlavní účinkující podpoří i kapela Zrní, která na koncertu zahraje dvě písně.

Katka Koščová vyhrála v dubnu 2005 soutěž Slovensko hledá Superstar. Dosud vydala alba Jeste sa nepoznáme, Naboso, Nebotrasenie a Štedrý večer. Album Vlakem na Kolín obsahuje dvě její písně, několik skladeb Neřež, ale především největší hity skupiny Nerez v interpretaci Katky Koščové.

GLOSA: Neřež našli tu pravou

Po úmrtí Zuzany Navarové vyzkoušeli její spoluhráči několik zpěvaček. Po Marii Rottrové či Kláře Vytiskové za mikrofon se skupinou Neřež vstoupila i výherkyně slovenské Superstar Katka Koščová. A na průřezovém živém záznamu exceluje. Zvlášť v závěrečné verzi Andělské, kterou zazpívala procítěně a bez náznaku slovenského přízvuku.
Hodnocení: 80 %

Honza Vedral

V rozšířených Neřež v současné době hrají kromě zakladatelů Zdeňka Vřešťála (kytara, zpěv) a Víta Sázavského (kytara, viola, zpěv) také Vít Beneš (klávesy, akordeon), Filip Benešovský (basa, zpěv), Robert Fischmann (flétny a perkuse) a Jiří Krhut (bicí).

Se spoluprací s Katkou Koščovou je Zdeněk Vřešťál mimořádně spokojen. "Dlouho jsme hledali náhradu za Zuzanu Navarovou a teď je to konečně ono! Katka Koščová zpívá Nerez a my se vracíme k našim kořenům," říká.