Naďa Urbánková

Naďa Urbánková | foto: iDNES.cz

S Naďou Urbánkovou se nejprve rozloučí rodina, pak veřejnost

  • 0
Dcera nedávno zesnulé zpěvačky Nadi Urbánkové Jana Fabiánová, zveřejnila podrobnosti o posledním rozloučení. Obřady budou dva, první pouze pro rodinu a nejbližší, druhý bude určený pro veřejnost.

„Vážení přátelé, vzhledem k tomu, jak obrovská vlna lásky se zvedla, vnímám, že je potřeba udělat dvě rozloučení s mou milovanou maminkou. První obřad bude pouze pro rodinu a nejbližší u nás doma v Želivě,“ napsala na svůj facebookový profil Jana Fabiánová, uměleckým jménem Yanna Fabian.

„Druhý smuteční vzpomínkový obřad, na který jste všichni srdečně zváni, se koná ve středu 15.2. v 18 h v bazilice Nanebevzetí Panny Marie v areálu Strahovského kláštera v Praze. Bazilika bude otevřena od 17 h. Mše svatá začíná v 18 h,“ dodala Fabiánová.

V záhlaví smutečního oznámení je citát „Lásku měla na rtech, dobrotu v srdci, poctivost ve své duši“. Pětinásobná Zlatá slavice Naďa Urbánková zemřela v pátek 3. února ve věku 83. Příčinou úmrtí byly zdravotní kompilace spojené s rakovinou a prodělaným covidem, kvůli němuž byla krátce před smrtí hospitalizována.

Kromě zpěvu se věnovala i herectví, byla tváří divadla Semafor, hrála v několika filmech Jiřího Menzela včetně trezorových Skřivánků na niti. Vystupovala po boku dvojice Miloslav Šimek a Jiří Grossmann, přičemž druhý jmenovaný pro ní napsal texty k písním Drahý můj a Závidím.