Z pořadu Doupě Mekyho Žbirky (2021) | foto: Petr Čepela

Je mi to líto. Chtěli jsme točit další řadu, říká režisér Doupěte Mekyho Žbirky

  • 0
Poslední tři roky Česká televize vysílala pořad Doupě Mekyho Žbirky, do kterého si zpěvák zval různé umělecké hosty. Režisér Pavel Jandourek vzpomíná v rozhovoru pro iDNES.cz na jeho natáčení. „Prostě přátelská atmosféra a fajn práce,“ vypráví.

Co se vám nejdříve vybaví, když se řekne Meky Žbirka?
Poslední tři roky mého života, protože jsme spolu pracovali na pořadu Doupě Mekyho Žbirky. A pochopitelně se mi vybaví i dětství a dospívání, kdy jsem ho poslouchal. Patřil mezi zpěváky, kteří jsme všichni měli velice rádi.

Jaké pak bylo první setkání s popovým idolem vašich dětských let?
Měl jsem k němu velkou úctu. Patřil mezi hudební legendy a setkáním s ním bylo vždy velice příjemné. 

Nechal se Meky Žbirka režírovat, nebo si Doupě řídil spíše sám?
Talk show je formát, který samozřejmě nejvíce stojí na postavě moderátora, na jeho zkušenostech. Já jsem tam byl spíše takový poradce. Řešili jsme, jakým způsobem klást otázky a podobně. Výsledek byl vždy fajn, Česká televize s tím byla spokojená, plánovali jsme natáčení další řady v příštím roce. Teď se vysílá aktuální série a zbývají k odvysílání ještě asi dva díly. 

Hosty si Meky Žbirka vybíral sám?
Byla to diskuze společně s šéfproducentem Jiřím Hubačem. Často to byli lidé, se kterými se nějak hudebně setkal. Mnohdy zval třeba i mladší kolegy, kteří se věnovali úplně jinému žánru, ale nějak ho oslovili. 

Bude vám natáčení Doupěte chybět?
Vždy to byla velice fajn práce, i díky tomu unikátnímu a netradičnímu místu, kde jsme natáčeli. Diváci byli velice blízko muzikantům a každý potvrdí, že kontakt s nimi byl jedinečný. Prostě přátelská atmosféra a fajn práce. Je mi líto, že nebude pokračovat.