Raper Lipo

Raper Lipo | foto: Radek Kudláček

VIDEO: Raper Lipo dostal do klipu i dobrodružství malého astmatika

  • 6
Po několika úspěšných singlech raper Lipo znovu připomíná svou letošní desku Lyrika. V písni Svoboda mu sekunduje zpěvák Marcell z indie-rockové skupiny No Distance Paradise. Letně pojatý videoklip režiséra Ondřeje Kudyna představuje příběh malého chlapce, který se snaží překonat svůj handicap.

„Někdo by asi mohl říct, že se jedná o motivační song. Já tohle pojmenování moc nemám rád, ale je fakt, že je hlavně o síle vůle a o naději na změnu,“ říká Lipo o textu písně Svoboda. „Každý jsme někdy stáli nad propastí, každý jsme čelili nepříjemným výzvám a problémům. Pokládal jsem si otázku, jak pomoci člověku, kterému je v danou chvíli opravdu zle, který se cítí být na vše sám. A je jedno, jestli ho trápí vážný handicap či deprese. Mé úvahy se stále stáčely k principu vůle jako hlavnímu principu, kvůli kterému jdeme životem pořád dál.“

Poměrně vážnému tématu dal režisér videoklipu Ondřej Kudyn optimistickou pointu. Sleduje příběh malého chlapce, který trpí astmatem a pocitem outsidera. I přesto podnikne dobrodružnou cestu, aby se mohl připojit k partě hrajících si kamarádů, projít přijímacím rituálem a poznat následně i jejich pomoc při astmatickém záchvatu. Bezelstný herecký výkon celé klučičí party vyvolává jemný úsměv na tváři.

„Drtivou většinu videoklipů si režíruji sám, ale jsem rád, že jsem tentokrát k režii přizval Ondru. Když jsme spolu seděli nad námětem, řekl jsem mu, že bych to viděl jako takovou kombinaci Bylo nás pět s estetikou filmu Mad Max. Myslím, že se toho zhostil skvěle,“ říká s úsměvem Lipo.

Jeho třetí řadová deska Lyrika vyšla v dubnu a dočkala se kladného přijetí. Videoklip k zatím nejúspěšnějšímu singlu z ní, duetu Štěstí s Debbi, má na YouTube už přes tři a půl milionu zhlédnutí. Na jaře vydané video ke country-rapovému hitu Ve vzpomínkách se za krátkou dobu dočkalo milionu a čtvrt přehrání.