Aneta Langerová

Aneta Langerová | foto: SONY BMG - Salim Issa

Langerová jde do jara s Vysokým napětím

  • 12
Zpěvačka Aneta Langerová odtajnila své jarní plány. Do rádií jde píseň Vysoké napětí, třetí singl z alba Dotyk, v březnu a dubnu se pak vítězka první SuperStar předvede na koncertech, navazujících na loňské turné.

"Jarní koncerty budou v podobném duchu jako podzimní turné, které pro mě bylo velmi úspěšné a motivovalo mě k dalšímu vystupování. Těším se, až si budu opět spolu s kapelou, a hlavně s lidmi, kteří přijdou, užívat každou notu Dotyku a Spousty andělů," uvedla Aneta Langerová.

Zpěvačka si pro jarní turné vybrala města, v nichž na podzim nehrála. Koncertní šňůra začne 7. března v Šumperku, zatím poslední potvrzený koncert uvidí 19. dubna Břeclav.

Rozhodně to není všechno - oproti předchozím letům se chystá mnohem více živě hrát nejen na samostatných koncertech, ale také na festivalech a dalších akcích.

Do této kolonky lze započítat vystoupení na předávání cen Akademie designu Czech Grand Design 9. února v pražském Stavovském divadle či 3. dubna na udílení Andělů, cen Akademie populární hudby v Sazka Areně.

Podle všeho se objeví i na Desce roku, akci, která vyhodnocuje pořadí prodaných nahrávek za uplynulý rok. Jejího alba Dotyk se totiž v Čechách a na Slovensku prodalo více než 45 tisíc nosičů, což Langerovou řadí mezi nejúspěšnější zpěvačky.

Za své první autorské album si už vysloužila druhé místo v anketě Český slavík v kategorii zpěvačka. Dále je nominována na cenu časopisu Filter v kategorii Album roku, na ceny TV Óčko v kategoriích Zpěvačka a Videoklip (za Malou mořskou vílu).

Do letošního roku zpěvačka vstoupí s třetím singlem z alba Dotyk. Do rádií míří nejsvižnější písnička z desky nazvaná Vysoké napětí, kterou otextoval Robert Nebřenský. "V současné době se připravuje videoklip, který bude uveden do televize v únoru," uvedla Zdena Selingerová z vydavatelství SONY BMG.