Milan Špalek

Milan Špalek | foto: Ondřej Bičiště, MAFRA

Na chlapáky už si nehrajeme. Píšu i písně o lásce, říká kapelník Kabátů

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jak člověk stárne, tak všechno přehodnocuje. Já píšu texty, tak si to uvědomuju. Už se nepotřebuju vyřvávat ze stresů, říká kapelník hvězdných Kabátů Milan Špalek. V rozhovoru také hovoří o Českém slavíku, o životě hvězd, vlastní lenosti, o životě za pandemie i o tom, proč má skupina stále stejnou sestavu.

Cédéčka už se skoro neprodávají, ale Kabát je prodává pořád. Šedesát tisíc kusů od jednoho alba. „Když jsem si koupil nové auto a chtěl do něj autorádio s cédéčkem, mysleli si, že jsem se zbláznil,“ vypráví basista a textař kapely Milan Špalek. Na tuzemské scéně má pětičlenná parta z Teplic absolutně výjimečné postavení. Letos v červnu ji čeká obrovský koncert na letišti v Praze-Letňanech s Def Leppard.

Kapela Kabát dosáhla v Česku hvězdné úrovně. Máte i hvězdné manýry jako limuzína, whisky v šatně a podpisy na prsa fanynek?
Na to si tady nikdo nehraje a neznám žádnou českou kapelu, která by měla nějaké přehnané požadavky. My také ne. Chceme mít maximálně pivo, ale hlavně – koncerty si děláme sami, takže kdybychom měli přehnané požadavky, tak si je sami zaplatíme.

Colorado také vystříklo rychle, na Pohodu jsem napsal text ještě při zpívání. Ale u některých písní trpíme. Některé jsou dobré, aniž na nich musíme pracovat, na jiných musíme pracovat hodně.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se