Jackson bojuje proti věznění fanoušků

  • 7
Americký zpěvák Michael Jackson vyjádřil pohoršení nad návrhem zákona, podle něhož by se hudební pirátství na internetu mělo stát trestným činem. Jackson je rozhodně proti věznění hudebních fanoušků, sdělil jeho mluvčí Stuart Beckerman.

"Stahování hudby z internetu je nelegální, ale odpovědí nemůže být vězení. Nápad posílat za nahrání hudby do vězení hudební fanoušky, z nichž mnozí jsou nezletilí, mě šokuje," citoval mluvčí z Jacksonova prohlášení.

Čtyřiačtyřicetiletá popová hvězda soudí, že poslanci jednali nesprávně, když 16. července předložili návrh zákona, který počítá s tresty vězení pro zhruba 60 milionů Američanů, kteří se dopouštějí hudebního a filmového pirátství na internetu.

Navrhuje, aby se hledala technologická řešení tohoto jevu. "Právě fanoušci stojí za úspěchem hudebního průmyslu. Na to se nesmí zapomínat," zdůraznil zpěvák ústy svého mluvčího. Jackson totiž osobně s médii nekomunikuje od doby, kdy o něm byl v televizích po celém světě odvysílán dokument, líčící krále popu v nepříliš dobrém světle.

Michael Jackson zatančil na předávání cen MTV se skupinou 'N Sync.

Michael Jackson na ceremoniálu 29. ročníku Amerických hudebních cen v losangeleské hale Shrine Auditorium.

Britney Spearsová představuje Michaela Jacksona jako "umělce milénia" na slavnostním ceremoniálu MTV Video Music Awards v Radio City Music Hall (New York, 29. srpna 2002).

Michael Jackson už druhý rok po sobě získal titul "nejšílenějšího Američana". (Na fotografii drží zpěvák svého nejmladšího syna přes balkon ze čtvrtého patra a ukazuje ho svým fanouškům)

Zpěvák Michael Jackson se svými dětmi na procházce po zoologické zahradě

Michael Jackson se svojí sestrou LaToyou na třetím předávání výročních cen BET. (24. června 2003)

Michael Jackson a jeho soulový kolega a hudební legenda James Brown.

,