Hané pošesté vládne folková Zahrada

  • 6
Na Hané začala Zahrada, jeden z největších tuzemských festivalů. Čtyřdenní akce nabídne na 160 interpretů různých hudebních žánrů, zejména folku. Vše odstartoval předkoncert na olomouckém Horním náměstí. Večer se bude hrát v dalších třech městech. Hlavní program hostí Náměšť na Hané od zítřka.

On-line fotogalerie

Zatímco Olomoucí už se rozléhaly první folkové tóny, v Náměšti finišovali pořadatelé s přípravami a stavbou aparatury v amfiteátru i na dalších scénách.

Malá hanácká obec žije festivalem už od středy, kdy se začali objevovat první nedočkaví návštěvníci a obsazovali nejlepší místa pro stanování.

Do Náměště zatím dorazilo na tisíc fanoušků a další postupně přibývají. Hlavní nával se očekává v pátek dopoledne. Na Zahradu jezdí každoročně přes deset tisíc lidí.

Program Zahrady doznal na poslední chvíli několik změn, z nichž nejvýraznější je návrat populárního písničkáře Wabiho Daňka po šesti letech.

"Na Zahradu se vrátím se staršími písničkami, protože předpokládám, že je lidé chtějí slyšet a já se těším, že si s nimi zazpívám," přiznal autor legendární Rosy na kolejích.

Zahradu odstartovaly předkoncerty. Kromě Olomouce se hrálo poprvé ve šternberském klášteře a stejně jako loni v Litovli a v samotné Náměšti, kam si pozval hosty valašský bard Vlasta Redl.

Festival Zahrada se na Hané koná letos pošesté. Před lety se z finančních důvodů přestěhovala ze Strážnice.

Z festivalu budeme přinášet průběžné zpravodajství.

Muži diskutují nad amfiteátrem v Náměšti na Hané, hlavní scénou nejen folkového festivalu Zahrada, krerý každoročně láká přes deset tisíc lidí. (2. července 2003)