Guločar a Doug Wimbish

Guločar a Doug Wimbish | foto: Joe's Garage

Doug Wimbish: Album Guločar je umělecké dílo

Pomoci s novou deskou romské kapely Guločar přijel do Česka uznávaný černošský baskytarista a producent Doug Wimbish. "S Living Colour chystáme nové album," řčkl čtenářům iDNES člen věhlasné funkové kapely.

Odpovědi Douga Wimbishe najdete ZDE

Wimbish se pro spolupráci s Guločar rozhodl letos na jaře.

"Je to umělecké dílo, o životě kapely a jejich zkušenostech. Písně jsou náramně dobře napsané a hrané, je cítit, že ta kapela je jedna velká rodina. Je to hodně groove album, s feelingem ze 70. let, ale je v tom i něco z nového milénia," představil Wimbish čtenářům iDNES album Guločar.

Do Prahy přiletěl minulý týden, aby se zapojil do nahrávání. Našel si i čas zajít na koncert, objevil se třeba na křtu Kollerbandu v pražském Roxy.

"Skvělá kapela, mají naživo hodně dobrý zvuk. Jen bych navrhl, aby věnovali trochu větší pozornost vystupování na pódiu," komentoval Wimsbish, jak na něj zapůsobil David Koller a spol.

Wimbish pravidelně nahrával ve věhlasných světových studiích s mnoha hvězdami, například s Mickem Jaggerem, Madonnou a Sealem.

Spolu s bubeníkem Willem Calhounem, spoluhráčem ze současného projektu Jungle Funk, kdysi tvořili rytmiku uznávané funkové legendy Living Colour, s níž bude Wimbish příští rok natáčet nové album.

Jungle Funk se v Česku naposledy představili v březnu na několika koncertech. "Čeští diváci jsou velice hudebně vzdělaní a neuvěřitelně reagují na naši hudbu," chválí i Doug Wimbish.