Mick Taylor s Rolling Stones

Mick Taylor s Rolling Stones | foto: Joe's Garage

Do Prahy se chystá bývalý člen Rolling Stones Mick Taylor

Ve čtvrtek 15. listopadu 2001 vystoupí v pražském Lucerna Music Baru Mick Taylor - jedinečný sólový kytarista a hráč na slide kytaru, který významně ovlivnil tvář dnešního rock´n´rollu. Jako sedmnáctiletý začínal v Bluesbreakers Johna Mayalla, kde na postu sólového kytaristy nevystřídal nikoho menšího než Erica Claptona. V roce 1969 se přidal k Rolling Stones, kteří za jeho šestiletého působení vydali svá nejtypičtější a nejúspěšnější alba.

Ze spolupráce s Bobem Dylanem (evropské turné 1983) vzešla alba Infields a Real Live. Skladby s typickým Taylorovým rukopisem najdeme také na trojalbu The Official Bob Dylan Bootleg. Kromě sólových projektů se Taylor jako host zúčastnil nahrávání nesčetného množství alb známých hudebníků. Spolupracoval s Mikem Oldfieldem na albu Tubular Bells. Je autorem hudby k filmu Davida Bowieho Muž, který spadl na Zem a řady dalších.

Micka Taylora doprovodí na jeho pražském koncertě All Star Blues Band - složený z takových es, jako jsou Robert Ahwai – kytara, Max Middleton – klávesy, Michael Bailey – basová kytara  a Jeff Allen – bicí.

Koncert se uskuteční v rámci komponovaného večera Prague International Blue Night 01, kde před Mickem Taylorem vystoupí skupiny tuzemské první ligy zmíněného žánru: Tonny Band featuring Jewana Jenkins (CZ, USA), Stan the Man Bohemian Blues Band (CZ, SK, UK) a David Murphy Band (CZ, USA).

Noc plná hudby začne v 19:30 hodin, vstupenky v hodnotě 490 Kč jsou od 26. září k dispozici v distribuční síti Ticketpro. Na přání Micka Taylora se koncert nekoná ve větším prostoru, ale v intimním prostředí Lucerna Music Baru. Množství vstupenek je tedy omezeno.

MICK TAYLOR
+ All Star Blues Band (UK)

15. listopadu 2001

Lucerna Music Bar, Vodičkova 28, Praha 1

Vstupné: 490 Kč v předprodeji, 590 Kč na místě

Pořádá: pohyblivý klub Joe´s Garage ve spolupráci s agenturou elóKONCERT a Lucerna Music Barem