Diskuze

Deset nových hlasů, méně nové muziky

Soutěž Česko hledá SuperStar vyvrcholila. Na finálový večer se deska, jež právě vyšla, napojuje neodbytnou diskotékovou písní Letím ke hvězdám, kterou zpívaly obě finalistky. Aneta Langerová aspoň vyplnila její kolovrátkovou prázdnotu sytým hlasem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

radyna

6. 7. 2004 13:04
superstar
0 0
možnosti

Pipóč

1. 7. 2004 11:06
Ostankino
Superstar je jasne marketingovy produkt a s muzukou nema nic spolecneho. Na zactku to vedel majitel licence, ted to vime i my. Ja se zvrhle bavil. Zajemcum o podobne perverznustky doporucuji naladit ruskou tv Ostankino v dobe, kdy vysilaji hudebni estrady...to je teprve masakr :-)))
0 0
možnosti

podws

25. 6. 2004 17:16
do ciziny
Nejlip by bylo, kdyby si vsimli nasi Superstar v cizine, myslim Aneyu a Martiny, myslim, ze by pak mohli byt nakonec stejne slavne jako treba Anastacia, pokud by zpivali svou muziku, ne ultra pop (Vondrackova, Bartosova).
0 0
možnosti

podws

25. 6. 2004 17:17
Re:
chybka, samozrejme zpivalY
0 0
možnosti

kafy

23. 6. 2004 11:17
Jojo
Souhlasím s ID Blamik. Netřeba nic dodávat. Jen to, že nikdo nikoho nenutí pop poslouchat. Tuto komerční scénu jsem zavrhl jako prázdnou a nic nepřinášející již dávno. A zajímavé na tom je, že jakmile člověk vypne to oslepující světlo popu, objeví se za ním spousta jinech světel a světýlek jine hudby. Možností je opravdu mnoho. Našel jsem tolik (i českých) kapel hrajících po hospodách a ruzných médii nemasírovaných festech, že mi život nestačí na to, všechno přeposlouchat. Proto, pokud vám pop již leze krkem, doporučuji vypnout rádio, nekoukat na mareše a na netu si najít nějaký fest (ne rock for people nebo podobně, to je jen maskovanej pop). Třeba http://www.afod.pc.cz" target="_blank" rel="nofollow">http://www.afod.pc.cz :)
0 0
možnosti

Blamik

22. 6. 2004 11:57
Poslední kataklizma Českého hudebního průmyslu I.
Stanu se jistě terčem několika komentářů ale budiž za svůj názor si je zřejmě zasloužím.
Česko hledá SuperStár. Co by člověk chtěl od závislého hudebního průmyslu v Čechách který ovládá jeden rádoby hudební kritik který jistě zcela nezávisle ( jen pouze za úplatu od společností ) sestavuje playlisty pro česká rádia. S několika hudebními dramaturgy televizních dýchánků typu ESO kde se výše úplatku za několikatýdenní propagaci šplhá do výše nákladů na pořízení nahrávky. Na to je samozřejmě potřeba někde brát peníze…….
Máme novou českou SuperStár. Nicméně začínáme řešit tradiční Nerudovskou otázku „kam s ní“. Respektive „co s ní“. Není problém plodit hvězdy jako na běžícím pásu což už dokázaly i některé miniStár soutěže neboť každá byla v určitém směru přinejmenším zajímavou – nikoli však výjimečnou. Netvrdím však že se jí stát nemohou. Budu-li ale hodnotit písně které byly odzpívané v průběhu soutěží mohu jen zkonstatovat že většina jich byla zahraničních. A tady je asi zakopaný pudl. Co s novou hvězdou pokud pro ni nemáte alespoň slušný repertoár. Rádiové „předplatné“ pro písně „Letím ke hvězdám“ nebo „Superstár“ je sice hezké ale působí dost komicky. Písně vhodné pro vyžilé důchodkyně českého popu zpívající dětmi jež mají býti dravci.
0 0
možnosti

Blamik

22. 6. 2004 11:58
Poslední kataklizma Českého hudebního průmyslu II.
Mohu-li hodnotit jsou to propadáky které by se za jiných okolností do rádia prostě nikdy nedostaly. Natož aby se z nich stávaly hity. Jak říkám za běžných okolností. V souvislosti s finálovým pořadem jsem se neubránil pocitu déja vu. Absolutní klišé totalitního východoněmeckého Aine Kessel Buntes střiženého se zábavným pořadem „Dnes večer v jednom městě“. Úroveň textů mizerná a hudební skladby v souladu s běžnou hudební teorií. Bez nápadu, bez šťávy a ušmudlané. Mnoho povyku pro nic. Ale přistoupili jsme na to. Přistoupili jsme na hru jejímž pravým záměrem je tahat prachy z naší kapsy na další kola úplatků a všimného pro upadající hudebně vysílací průmysl. Přistoupili jsme na to že král má své nové šaty a i když mezi námi kráčí nahý běda jak někdo řekne že to poznal. Zaplatíme čtyři stovky za CéDéčko abychom polovinou z této ceny zalepili náklady na výrobu, nahrávání a produkci a další polovinu nějakému dramaturgovi hudebního pořadu na úplatek za …. No říkejte si tomu jakkoliv. Za tuto cenu dostaneme nahrávky písní na které si po půl roce ani nevzpomeneme. Ale budeme mít SuperStár a po ní novou a pak zase další a všichni šťastně žili a poslouchali až do smrti. Spotřeba médií v čechách vzroste a další prospektoři budou bohatnout oznamujíce že král už má zase nové šaty.

boskooov

22. 6. 2004 11:18
Soukup vs Osvaldová
Myslím, že zpěváků je u nás hodně, ale to co tu chybí, jsou dobří skladatelé a textaři. Soukup s Osvaldovou jsou typickým příkladem neschopnosti složit dobrou muziku, která by se poslouchala.
0 0
možnosti

rsv

22. 6. 2004 11:29
Re:
Souhlasím s tebou! Na co je Anetě super hlas, když ji nechají zpívat takové nudné a slabé skladby jako je ta nová "hitovka" zpívaná při finále. Prostě skladba úplně o ničem:(
0 0
možnosti

modem

22. 6. 2004 9:41
xx
Pevně doufám,že se pozornost upne na nové tváře a konečně zmizi všudypřítomní Chinaski se svou pseudointelektuální hudbou. Zapnu TV, radio-všude Chinaski.To už se nedá vydržet. Myslím si,že někteří finalisté mají svou budoucnost a spestří naši hudební scénu.Držím jim palce.
0 0
možnosti

Patrik_

22. 6. 2004 9:50
Re:
Nevim, co resis, ceska muzika stoji za ..., ja si letos koupil nove album od Edguy a Iron Maiden a mam opravdu kvalitni muziku :)
0 0
možnosti

walsh3

22. 6. 2004 9:09
OVA
Avril Lavigneové - chce se mi zvracet Prosim zvazte zda neni nekdy lepsi ova vypustit.
0 0
možnosti

zbenda

22. 6. 2004 5:57
pro redakci
co kdybyste vyhlasili soutez: cesko hleda idnes komentare superstar. je tady spousta velmi inteligentnich lidi. podle prispevku. i hvezna pechota by nebyla problem :) myslim to vazne...
0 0
možnosti

hasmen

22. 6. 2004 7:49
Re:
Pošlu Ti hlas  myslím to vážně...
0 0
možnosti