Diskuze

Caballé vyzpívala Klecánkám milion korun

Benefiční koncert jedné z nejslavnějších operních pěvkyň současnosti - Montserrat Caballé, který se uskutečnil ve čtvrtek 17. října ve Státní opeře Praha, vynesl milion korun. Umělkyně se rozhodla výtěžkem z koncertu přispět jedné z oblastí, která byla v srpnu postižena velkou vodou. Volba padla na obec Klecánky, ležící v těsné blízkosti řeky Vltavy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Radek

15. 10. 2002 13:04
mezzosopranistka?
Teď jsem si ještě všiml, že v popisu pod titulní fotografií je uvedeno, že Caballé je mezzosopranistka!!!! U Vás ty články píší snad řezníci a zelináři... To snad není možné!!! Caballé je sopranistka, což je u této vrcholné představitelky bell-canta něco jako obchodní značka. Kdybyste to nevěděli, tak byste si alespoň podle výčtu rolí, které uvádíte, mohli ověřit, že jsou to role sopránové, tudíž mezzosopránem nezpívatelné a z toho byste měli být schopni odvodit, že zpěvačka bude sopranistka. Bohužel tyto klasifikace jsou u operních pěvců natolik důležité, že není možno je zaměňovat. Měli byste zvažovat, jestli autora článku napříště necháte psát o opeře, nebo ho radši přeřadíte do rubriky Zahrádka. Ohlídejte ho pak ale, aby náhodou nezaměňoval rybíz za angrešt.
0 0
možnosti

Radek

15. 10. 2002 12:55
Ave Maria?
Jak jste přišli na to, že Ave Maria je árie? To byste pak museli uvést název opery, ze které pochází. Máte-li na mysli Schubertovu, nebo Bachovu skladbu, hovořte raději o písni, nebo jenom skladbě. Árie je totiž něco jiného.
0 0
možnosti