Anastacia v Praze: posledních 500 lístků

  • 2
Už jen dva týdny musí vydržet nedočkaví čeští fanoušci popové divy jménem Anastacia. Američanka svůj pražský koncert 21. února v pražské T-Mobile Areně vyprodala během krátké doby. Na poslední chvíli jde ode dneška do prodeje posledních 500 lístků.

"Lístky už skutečně nejsou, ani ke stání," vyvrátil nejprve Petr Novák z agentury Interkoncerts zprávu ČTK, že lze ještě koupit vstupenky na plochu haly.

O pár hodin později však přišel s pozitivní zprávou pro fanoušky. "Byly zrušeny nějaké blokace, takže dáváme do prodeje ještě pět set lístků na plochu za 895 korun," přiznal Novák.

Jednatřicetiletá chicagská rodačka Anastacia Lyn Newkirk, která vyrůstala v New Yorku, do Česka míří v rámci evropského turné, které začala na podzim ve Vídni. Do Prahy přijede ze slovinské Lublaně.

"I když by si to Anastacia klidně mohla dovolit, show zdaleka nestojí jen na ní. Zdatně jí sekunduje pětičlenná kapela, trojice černých vokalistek a skupina tanečníků. Že pro ni nejsou jen křovím, dokázala Anastacia několikrát. Každého z muzikantů i tanečníků představila jménem a dopřála mu čas na sólíčko," napsala reportérka iDNES o vídeňském koncertu. - celý článek a fotografie zde

Majitelka sytého hlasu se záviděníhodným rozsahem Anastacia na sebe upozornila v soutěži talentů televize MTV, kde se zalíbila nejenom publiku, ale i nahrávacím společnostem.

Do čela hudebních žebříčků ji dostalo hned první album s názvem Not That Kind a singl s hitem I'm Outta Love. Svůj koktejl hudby s téměř černošským vokálem přinesla i na následujícím počinu Freak Of Nature.

Půvabná blonďatá zpěvačka se předloni poprala s rakovinou prsu, kterou lékaři odhalili náhodně před zamýšleným zmenšením poprsí.

Od té doby Anastacia apeluje na ostatní ženy, aby se poučily z její neblahé zkušenosti a pravidelně se nechaly kontrolovat na mamografu. Od mládí se navíc Američanka potýká s vážným chronickým onemocněním trávicího traktu.

Osudu zpěvačka čelila prací ve společnosti renomovaných producentů, třeba Davea Stewarta z Eurythmics, a výsledkem byla deska pojmenovaná Anastacia, která nabízí dvanáct rockověji laděných skladeb, nechybí ani pop a soul.

Americká rocková zpěvačka Anastacia zavítala v rámci turné k desce Anastacia v sobotu 30. října do Vídně. (30. října 2004)